ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Θρασύδειλοι λήστεψαν μητέρα που ήταν με την 4 χρονών κόρη της

ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Θρασύδειλοι λήστεψαν μητέρα που ήταν με την 4 χρονών κόρη της

Άγνωστοι λήστεψαν μέρα μεσημέρι μητέρα που βρισκόταν μαζί με την τεσσάρων χρονών κόρη της στην περιοχή Λήδρας στη Λευκωσία.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 15:00 της Τετάρτης 10/4, στη συμβολή των οδών Λήδρας και Νικοκλέους, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η νεαρή μητέρα κρατούσε από το χέρι την τεσσάρων χρονών κόρη της και περπατούσε με κατεύθυνση την Νικοκλέους, έξω από γνωστό φαγάδικο της περιοχής, όταν έπεσε θύμα ελαφροχέρηδων, οι οποίοι άνοιξαν την τσάντα της και της πήραν το πορτοφόλι.

Πρόκειται για άνδρα και γυναίκα, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν ότι η νεαρή μητέρα αισθάνθηκε το άγγιγμα, τράπηκαν σε φυγή μαζί με το πορτοφόλι της.

Ακολούθως η ίδια προσπάθησε να εντοπίσει μέλη της Αστυνομίας που ενδεχομένως να βρίσκονταν στην περιοχή χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό, και έτσι τελικά μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λυκαβηττού, ζητώντας βοήθεια και προχωρώντας με την καταγγελία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το θύμα, οι δύο άγνωστοι την ακολουθούσαν κατά μήκος της οδού Λήδρας πριν την ληστέψουν, ενώ μόλις τους αντιλήφθηκε ήταν πλέον αργά και τράπηκαν σε φυγή.

Να αναφέρουμε πως όπως η ίδια μας δήλωσε, για καλή της τύχη, δεν αντέδρασε ενστικτωδώς προσπαθώντας να τους σταματήσει, καθώς ένα απλό σπρώξιμο θα μπορούσε να τραυματίσει την μικρή της κόρη, η οποία όπως ήταν φυσικό ήταν και η μοναδική της έγνοια.

*Σημείωση συντάκτη: Το πιο πάνω περιστατικό συνέβη σε συγγενικό μου πρόσωπο, γι’ αυτό και γνωρίζω τόσες λεπτομέρειες. Συνομιλώντας με καταστηματάρχες της περιοχής μας ανέφεραν πως ο συγκεκριμένος άνδρας και η γυναίκα είναι γνωστοί στην περιοχή για τη δράση τους. Η Αστυνομία αν και καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για αστυνόμευση της περιοχής, εντούτοις απ’ ότι φαίνεται αυτό δεν είναι ικανό για να σταματήσει θρασύδειλους οι οποίοι επιτίθενται σε γυναίκες με μικρά παιδιά. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν υπήρχαν τραυματισμοί, αλλά όταν κάποιοι επιλέγουν τα θύματα τους, που συνοδεύουν μικρά παιδιά, μέρα μεσημέρι τότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποια θα είναι η επόμενη τους κίνηση. Ένα απλό σπρώξιμο μπορεί να τραυματίσει σοβαρά ένα μικρό παιδί και από τη στιγμή που τέτοια περιστατικά συνέβησαν μια φορά, όσο παραμένουν ελεύθεροι ή δεν τους παρέχεται κάποια βοήθεια, είναι θέμα χρόνου μέχρι να ξανασυμβούν. Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια σοβαρά περιστατικά στην πιο γνωστή εμπορική οδό της Λευκωσίας, που επιλέγουν καθημερινά για τη βόλτα τους ανήλικοι, οικογένειες, ηλικιωμένοι αλλά και τουρίστες και η μοναδική απάντηση κάποιων να είναι «μα που να τους έβρουμε»…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top