ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κανόνι» η Άρσεναλ, «καθάρισε» η Βαλένθια, προβάδισμα για Μπενφίκα και Τσέλσι

«Κανόνι» η Άρσεναλ, «καθάρισε» η Βαλένθια, προβάδισμα για Μπενφίκα και Τσέλσι

Η Άρσεναλ ήταν σοβαρή, μετρημένη, σκόραρε δις στο πρώτο μισάωρο και αυτό ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη με το το πιο «καθαρό» ποδοσφαιρικό σκορ (2-0) επί της Νάπολι, εξασφαλίζοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του Europa League.

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις μοναδικές άλλες δύο συναντήσεις της Άρσεναλ και της Ναπολι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όταν είχαν κοντραριστεί στους ομίλους του Champions League της περιόδου 2013/14, ο γηπεδούχος πήρε τη νίκη με 2-0. Σε αυτό το πρώτο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση του Europa League, οι «κανονιέρηδες» του Ουνάι Έμερι ήταν μάλιστα η ομάδα που έφυγε… στεναχωρημένη από τον αγωνιστικό χώρο, αφού βάσει της εικόνας του αγώνα και των ευκαιριών που έχασε θα μπορούσε -θα έπρεπε- να είχε καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο κιόλας 90λεπτο.

Σε κάθε περίπτωση, η Άρσεναλ έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, έκανε ένα εξαιρετικά σοβαρό ματς σε όλες τις γραμμές, εκμεταλλεύθηκε την επιθετική ποιότητα και τα αντίστοιχα λάθη στα μετόπισθεν της ομάδας του Αντσελότι και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Ιταλία μετά από μια βδομάδα. Με εξαίρεση τον Καλιντού Κουλιμπαλί που κατά διαστήματα ήταν μια άμυνα μόνος του για τους «παρτενοπέι», κατά τα άλλα η Άρσεναλ -με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο φυσικά βασικό- κατάφερνε να φτάνει σταθερά μπροστά στην εστία του Μέρετ και από τη στιγμή που εκμεταλλεύθηκε δύο από τις πρώτες φάσεις της στο ματς, διαχειρίστηκε σχετικά άνετα το υπόλοιπο ματς.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, μετά από έξοχη κυκλοφορία μπάλας των γηπεδούχων, ο Ράμσεϊ πλάσαρε εύστοχα από κοντά μετά την πάσα του Μέιτλαντ-Νάιλς, με τον Ουαλό να πετυχαίνει το έκτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 25′, μετά από λάθος του Φαμπιάν στη μεσαία γραμμή, ο Τορέιρα έκλεψε τη μπάλα, έκανε μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε δυνατά και μετά από κόντρα και στον Κουλιμπαλί ήρθε το 2-0 για τους Λονδρέζους. Από εκεί και πέρα, όλο το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Άρσεναλ, αφού χαρακτηριστικό είναι ότι η Νάπολι έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 72ο λεπτό, την ώρα που η ομάδα του Έμερι συνέχιζε να δημιουργεί -και να χάνει- ευκαιρίες.

Κάπως έτσι, αυτό το 2-0 ήταν η 11η νίκη της Άρσεναλ κόντρα σε ιταλική ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης και 6η στα τελευταία 7 που παραμένει αήττητη με μόλις ένα γκολ παθητικό στο αντίστοιχο διάστημα! Ένα σκορ που φυσικά την κάνει μεγάλο φαβορί για την τρίτη πρόκριση στις τρεις νοκ-άουτ αναμετρήσεις κόντρα σε Ιταλούς. Αντίστοιχα, η -αρνητική αυτή τη φορά- παράδοση διατηρήθηκε και για τη Νάπολι, η οποία ακόμη αγνοεί την εκτός έδρας νίκη κόντρα σε αγγλική ομάδα στην 8η επίσκεψή της στο Νησί.

Μπενφίκα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-2

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον 19χρονο Ζοάο Φέλιξ και βασικούς τους «δικούς μας» Οδυσσέα Βλαχοδήμο, Αντρέα Σάμαρη και Λιούμπο Φέισα, η Μπενφίκα νίκησε 4-2 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό στο «Λουζ» και πρώτο συνολικά μεταξύ τους ματς στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Αυτό το 4-2 δεν αποτυπώνει ακριβώς τη διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, με τη Μπενφίκα να δημιουργεί ευκαιρίες για πολύ μεγαλύτερο σκορ και την Άιντραχτ να καταφέρνει να… τρυπήσει δύο φορές την πορτογαλική άμυνα για να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση, αφού πλέον ένα 2-0 στην Φρανκφούρτη είναι θεωρητικά αρκετό. Όπως προαναφέρθηκε, ο άνθρωπος του αγώνα για τη Μπενφίκα που ακόμη αγνοεί την εντός έδρας ήττα σε 22 ματς στην ιστορία της στο Europa League (19/3/0) ήταν ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος δεν σημείωσε απλά το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της καριέρας του, αλλά και το πρώτο του χατ-τρικ!

Το 1-0 ήρθε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 19χρονου στο 21′ ένα λεπτό μετά την ανατροπή του Εντικά στον Ζέντσον Φερνάντες, η οποία μάλιστα έφερε και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της γερμανικής ομάδας. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Κυπελλούχος Γερμανίας και μέχρι αυτό το ματς αήττητη στο Europa League Άιντραχτ, στάθηκε αρκετά καλά, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 40′ μετά από αντεπίθεση που ξεκίνησε από λάθος του Φέισα και κοντινό πλασέ του Γιόβιτς. Η χαρά των Γερμανών κράτησε μόλις 3 λεπτά, αφού στο 43′ ο Ζοάο Φέλιξ έγραψε το 2-1 με τρομερό σουτ από τα 25 μέτρα.

Γρήγορα γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπενφίκα καθάρισε το ματς με ένα τρίτο γκολ στο 50′, με την κοντινή κεφαλιά του Ζαρντέλ έπειτα από κεφαλιά-ασίστ του Ζοάο Φέλιξ σε εκτέλεση κόρνερ. Ο νεαρός Πορτογάλος επιθετικός ολοκλήρωσε τη μυθική εμφάνισή του στο 54′ με πλασέ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Γκριμάλδο, για το 4-1. Μετά από αυτό το ματς, στην πρώτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα, πλέον μετράει 15 γκολ και 7 ασίστ σε 36 αγώνες! Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 72′ ο πρώτην επιθετικός του Ολυμπιακού, Γκονσάλο Πασιένσια, τέσσερα λεπτά αφότου είχε μπει στο ματς, με ωραία κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ντε Γκούζμαν, ένα γκολ που έδωσε ελπίδες στην ομάδα του για ανατροπή στη ρεβάνς.

Η Βαλένθια με 2 γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα «καθάρισε» την πρόκριση μέσα στην έδρα της Βιγιαρεάλ (1-3), ενώ την ίδια στιγμή η Τσέλσι πήρε τη νίκη με 1-0 στην έδρα της Σλάβιας Πράγας και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης.

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 1-3

Η Βιγιαρεάλ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φαινόταν αποφασισμένη  να πάρει τη νίκη. Παρόλα αυτά κόντρα στη ροή του αγώνα η Βαλένθια κέρδισε πέναλτι μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα. Ο Παρέχο ανέλαβε την εκτέλεση, ο Φερνάντεζ απέκρουσε, με τον Γκουέντες να σκοράρει από κοντά στην επαναφορά.

Από το σημείο αυτό και μετά η Βιγιαρεάλ πίεζε συνέχεια δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της Βαλένθια. Μοναδικό πρόβλημα για τους γηπεδούχους ήταν η αδυναμία στην τελική πάσα αλλά και προσπάθεια.

Στο 33ο λεπτό του αγώνα ο Καθόρλα βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση για γκολ, με το σουτ του όμως να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Βαλένθια.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε στα ίσα. Για την ακρίβεια ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε παράβαση του Γκαράι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σάντι Καθόρλα, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Βιγιαρεάλ να έχει το 60% της κατοχής και να έχει την κυριαρχία.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά. Στο 58ο λεπτό  η Βιγιαρεάλ έχασε άλλη μία χρυσή ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Σάμουελ να μην μπορεί να σκοράρει από ευνοϊκή θέση.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σάμουελ έχασε πάλι χρυσή ευκαιρία με το σουτ του να περνάει άουτ.

Η Βιγιαρεάλ συνέχισε να έχει την κατοχή, αλλά στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Βαλένθια με 2 αντεπιθέσεις «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση. Στο 91ο λεπτό ο Βάς μ΄ένα υπέροχο σουτ έκανε το 1-2. Δύο λεπτά αργότερα η Βαλένθια πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Γκουέντες να κάνει μια πονηρή λόμπα και να… χαρίζει την πρόκριση από το πρώτο ματς στην Βαλένθια, με το σκορ φυσικά να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Σλάβια Πράγας – Τσέλσι 0-1

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, είχε την κατοχή, αλλά στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της Σλάβια Πράγας.

Στο 25ο λεπτό του αγώνα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Γουίλιαν κατέβασε υπέροχα την μπάλα, έκανε μία πανέμορφη προσποίηση, έπιασε ένα πάρα πολύ δυνατό σουτ, το οποίο «τράνταξε» για τα καλά την εστία της Σλάβια Πράγας.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου η Τσέλσι δεν μπόρεσε να απειλήσει και γενικότερα η ροή του αγώνα δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο η αγγλική ομάδα πίεζε αρκετά και στο 60ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το γκολ, με το σουτ του Ρούντιγκερ να το αποκρούει εντυπωσιακά ο Κόλαρ.

Στο ίδιο λεπτό ο Γουίλιαν απείλησε και πάλι με τρομερό σουτ,με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι. Τελικά ο… γόρδιος δεσμός για την Τσέλσι λύθηκε στο 86ο λεπτό με τον Γουίλιαν να κάνει τη σέντρα και τον Μάρκος Αλόνσο να ανοίγει το σκορ και να χαρίζει τη νίκη- μισή πρόκριση στην Τσέλσι.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top