ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριές κουβέντες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ: «Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος»

Βαριές κουβέντες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ: «Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος»

Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δανεικές ψήφους Τ/κ.



Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι το κόμμα του θέλει να διαμορφώσει τέτοια δεδομένα όπου οι Ε/κ και οι Τ/κ θα συνεργάζονται στη βάση των πολιτικών τους θέσεων, των ποιοτικών τους κριτηρίων και όχι στη βάση της εθνοτικής τους καταγωγής. «Εάν δεν συνειδητοποιεί ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να επανενώσουμε την Κύπρο και να διαμορφώσουμε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας, τότε λυπούμαι να παρατηρήσω ότι δεν καταλαβαίνει ποια είναι η ουσία του κυπριακού προβλήματος».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε λύπη για το συνεχές μπαράζ – όπως ανέφερε – δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες «επιεικώς μπορούν να χαρακτηρισθούν ως απαράδεκτες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι θέλει να προωθήσει την ενότητα και αυτοσυγκρατείται, συνέχισε λέγοντας «δεν τον είδα να αυτοσυγκρατείται σε καμία περίπτωση. Αλλά διερωτώμαι ειλικρινά πώς προωθεί την ενότητα με το να προχωρεί μονομερώς, να παραβιάζει διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και να προωθεί τις δικές του απόψεις δίχως καν να τις συζητήσει με το Εθνικό Συμβούλιο;». Έφερε δε ως παράδειγμα τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για κοινοβουλευτική Δημοκρατία και αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top