Βαριές κουβέντες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ: «Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος»

Βαριές κουβέντες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ: «Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος»

Έπιασε πάτο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δανεικές ψήφους Τ/κ.



Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι το κόμμα του θέλει να διαμορφώσει τέτοια δεδομένα όπου οι Ε/κ και οι Τ/κ θα συνεργάζονται στη βάση των πολιτικών τους θέσεων, των ποιοτικών τους κριτηρίων και όχι στη βάση της εθνοτικής τους καταγωγής. «Εάν δεν συνειδητοποιεί ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να επανενώσουμε την Κύπρο και να διαμορφώσουμε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας, τότε λυπούμαι να παρατηρήσω ότι δεν καταλαβαίνει ποια είναι η ουσία του κυπριακού προβλήματος».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε λύπη για το συνεχές μπαράζ – όπως ανέφερε – δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες «επιεικώς μπορούν να χαρακτηρισθούν ως απαράδεκτες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι θέλει να προωθήσει την ενότητα και αυτοσυγκρατείται, συνέχισε λέγοντας «δεν τον είδα να αυτοσυγκρατείται σε καμία περίπτωση. Αλλά διερωτώμαι ειλικρινά πώς προωθεί την ενότητα με το να προχωρεί μονομερώς, να παραβιάζει διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και να προωθεί τις δικές του απόψεις δίχως καν να τις συζητήσει με το Εθνικό Συμβούλιο;». Έφερε δε ως παράδειγμα τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για κοινοβουλευτική Δημοκρατία και αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν επηρεάζομαι ούτε από αναρτήσεις ούτε από δηλώσεις» - Πότε αναμένεται η νέα συνάντηση με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: «Δεν επηρεάζομαι ούτε από αναρτήσεις ούτε από δηλώσεις» - Πότε αναμένεται η νέα συνάντηση με Έρχιουρμαν

Την εκτίμηση ότι «είμαστε έτοιμοι, ως έχουν τα δεδομένα, να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά» , εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τετάρτη μετά την περίπου μίας ώρας συνάντηση που είχε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE