ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φέρονται να πήγαν να φορτώσουν με κλοπιμαία καρότσα- Επιφυλάχθηκε το Δικαστήριο

ΛΕΜΕΣΟΣ: Φέρονται να πήγαν να φορτώσουν με κλοπιμαία καρότσα- Επιφυλάχθηκε το Δικαστήριο

Επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφαση του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κατά πόσο οι δύο κατηγορούμενοι για κλοπή υλικών από οικοδομή, θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού καταχωρήθηκε, μετά από μια διαδικασία που διήρκησε πέραν της μιας ώρας, την Τρίτη (16/4).

Οι δύο κατηγορούμενοι, ομογενείς από τη Ρωσία 33 και 43 ετών, τελούν υπό κράτηση ως ύποπτοι σε υπόθεση κλοπής οικοδομικών υλικών, αξίας πέραν των 1000 ευρώ, η οποία διαπράχθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου.

Ολιγόλεπτη διακοπή, ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αλέξανδρος Σαουρής, αφού μετά την καταχώρηση της υπόθεσης, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως οι δύο παραμείνουν υπό κράτηση και προχώρησε σε ανάγνωση γεγονότων, όπως τα κατέγραψε ο εξεταστής της υπόθεσης.

Ο κ. Σαουρής ζήτησε να λάβει την μαρτυρία του εξεταστή και να του δοθεί χρόνος να τη μελετήσει, ενώ τελικά ο αστυνομικός κατέθεσε ως μάρτυρας.

Μεταξύ άλλων, ο εξεταστής του ΤΑΕ, αναφέρθηκε σε τέσσερις υποθέσεις που είτε βρίσκονται υπό εξέταση είτε έχουν καταχωρηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου σε Λεμεσό και Πάφο και αφορούν τον πρώτο κατηγορούμενο και δύο υποθέσεις του δεύτερου σε Πάφο και Λεμεσό.

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων, έφερε ένσταση στην κράτηση των πελατών του, χαρακτηρίζοντας αρκετά σημεία της μαρτυρίας του εξεταστή ως αδύναμα και επιχειρηματολόγησε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαουρής, ανέφερε ότι σε μια περίπτωση που ο πελάτης του είναι ύποπτος για υπόθεση κατοχής διαρρηκτών εργαλείων κατά τη διάρκεια της νύχτας και εντοπίστηκαν στο όχημα του, αυτά αποτελούν εργαλεία της δουλειάς του, αφού είναι οικοδόμος και επικαλέστηκε τoν αριθμό κοινωνικών ασφαλίσεων του που το αποδεικνύει.

Η πλευρά της υπεράσπισης, κατά την αγόρευση, αναφέρθηκε σε όλα σχεδόν τα σημεία του μάρτυρα, επιχειρώντας να τα αντικρούσει.

Πάντως, από πλευράς της η Κατηγορούσα Αρχή, μετά και την αγόρευση του κ. Σαουρή, επέμεινε ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να μείνουν υπό κράτηση αφού όπως λέχθηκε, υπάρχει κίνδυνος μη προσέλευσης τους στη δίκη λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και την πιθανότητα καταδίκης τους αλλά και την πιθανότητα διάπραξης άλλων αδικημάτων.

Τελικά, το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την απόφαση του την Τετάρτη (17/4).

Ο 33χρονος και ο 43χρονος φέρονται, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, να είναι τα άτομα που είδε υπάλληλος που εργάζονταν στην οικοδομή, να φορτώνουν μορίνες και πλακάζ σε καρότσα στις 4/4/19 και όταν τον αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή, ενώ η καρότσα που εντοπίστηκε στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγγελθεί στην Πάφο ως κλοπιμαία.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top