ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επ. Διοικήσεως: «Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα ρητορικής μίσους στην εκλογική εκστρατεία»

Επ. Διοικήσεως: «Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα ρητορικής μίσους στην εκλογική εκστρατεία»

Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε την Παρασκευή 19/04 τα μέσα ενημέρωσης να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα ρητορικής μίσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Στα πλαίσια της εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανεξάρτητων Φορέων κατά των Διακρίσεων (European Network of Equality Bodies- Equinet), που πραγματοποιείται ενόψει των Ευρωεκλογών, το Γραφείο της Επιτρόπου καλεί τα Μέσα όπως επιδείξουν μηδενική ανοχή σε οποιοδήποτε φαινόμενο ρητορικής μίσους και μεταφέρουν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι οι διακρίσεις και φαινόμενα παρακίνησης μίσους είναι απαράδεκτα και δεν θα γίνονται ανεκτά.

«Τα Μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να αποφεύγουν την αναπαραγωγή μηνυμάτων, τα οποία φέρουν ρατσιστικό περιεχόμενο ή παρακινούν φαινόμενα διακρίσεων και μίσους. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καλούνται όπως διασφαλίσουν μια υγιή και χωρίς αποκλεισμούς δημόσια συζήτηση, διατηρώντας αυστηρή  στάση και επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις ρητορικής μίσους», αναφέρει σε επιστολή της η Επίτροπος.

Σε σειρά Συστάσεων που δημοσίευσε το Δίκτυο ενόψει των Ευρωεκλογών, υπογραμμίζεται ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στην εξάλειψη της ρητορικής μίσους, λόγω του ότι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν ένα ευρύτερο κοινό. Αναγνωρίζεται, επίσης, ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ακρογωνιαίος λίθος μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, αυτό το δικαίωμα δεν είναι απόλυτο αλλά τυγχάνει περιορισμού που προβλέπεται στο Σύνταγμα και στις Διεθνείς Συμβάσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top