Αηδία ή μεζές; Γιατί άρχισαν να τρώνε γρύλλους και ακρίδες οι Βρετανοί

Αηδία ή μεζές; Γιατί άρχισαν να τρώνε γρύλλους και ακρίδες οι Βρετανοί

Γρύλλοι με ξύδι και αλάτι, ή ακρίδες με κάλυψη σοκολάτας; Τι θα λέγατε για σκουλήκια με μεξικάνικα καρυκεύματα;

Η Pestaurant, ένα παρακλάδι της επιχείρησης ελέγχου παρασίτων Rentokil, προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι η κατανάλωση εντόμων θα μπορούσε να είναι η τάση του μέλλοντος.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμπληρώνουν την καθημερινή διατροφή τους με ανατριχιαστικά έντομα.

Μέλη της εταιρείας, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο του Surrey, στο πλαίσιο της εβδομάδας «Go Green» και κάλεσαν τους μαθητές να δοκιμάσουν το μενού με προνύμφες, σκουλήκια και  τριζόνια.

Ο σεφ του Pestaurant είχε μαγειρέψει στο παρελθόν πιάτα ποικιλίας, με μπιφτέκια περιστεριού και σε γλυκό τσίλι, γαρνιρισμένα σκουλήκια και τυρί τσένταρ και πρωινό με λουκάνικα, μπέικον ... και 30g σκουλήκια μπαμπού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα προϊόντα τους πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής, ενώ τα ειδικοί της εταιρείας μπορούν να σε πληροφορήσουν ποια έντομα είναι ωφέλιμα και ποια μπορεί να σε αρρωστήσουν.

«Τα έντομα χρειάζονται λιγότερο νερό για να σχηματιστούν και λιγότερο χώρο για αναπαραγωγή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους μπορούμε να τα βλέπουμε ως θρεπτική πηγή φαγητού», εξηγεί η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE