ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξος ο Χάρης για τις εκποιήσεις - Αναμένει το πράσινο φως από την Βουλή

Αισιόδοξος ο Χάρης για τις εκποιήσεις - Αναμένει το πράσινο φως από την Βουλή

Αισιοδοξία ότι τις επόμενες εβδομάδες η Βουλή θα ανάψει το πράσινο φως για την εφαρμογή του Νόμου για τις εκποιήσεις ακινήτων και του πλαισίου αφερεγγυότητας, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ανέφερε ότι αύριο θα ενημερώσει το Eurogroup για το ότι τα νομοσχέδια της αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων βρίσκονται ήδη  ενώπιον της Βουλής  και ότι τα πλείστα είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέτασης.  Εκτίμησε παράλληλα  ότι τις επόμενες εβδομάδες  θα υπάρξει οριστική επίλυση αυτού του ζητήματος .

Ο Υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε  ότι πρόκειται για ένα σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα το οποίο, σημείωσε, ρυθμίζει μεταξύ άλλων τα ζητήματα της πρώτης κατοικίας  και ενθαρρύνονται οι βιώσιμες αναδιαρθρώσεις. Μέσα από την οριστική ρύθμιση  του ζητήματος των εκποιήσεων και της αφερεγγυότητας, είπε ο κ.  Γεωργιάδης, η διαδικασία αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί  πολύ σύντομα, ίσως τον Απρίλιο,   επιτρέποντας  την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή της Κύπρου στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αρχίζει αύριο.

Η συμμετοχή της Κύπρου  στο πρόγραμμα ποσοτικής  χαλάρωσης, είναι μια προοπτική, είπε, που θα διευκολύνει καθοριστικά την οριστική αποκατάσταση της πιστοληπτικής  ικανότητας της Κύπρου, καθιστώντας τελικά αχρείαστη την όποια εξάρτηση στον υρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ ταυτόχρονα και παράλληλα θα είναι μια κίνηση που θα δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.

Συνεπώς έχουμε μπροστά μας μια σημαντική προοπτική ρυθμίζοντας εκκρεμότητες να προχωρήσουμε μπροστά, κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top