ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ΜΑΡΑΖΙ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: Επτά σεζόν χωρίς Final Four με… τρεις «ΣΚΟΥΠΕΣ»

Το ΜΑΡΑΖΙ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: Επτά σεζόν χωρίς Final Four με… τρεις «ΣΚΟΥΠΕΣ»

Επί προεδρίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε επτά σερί σεζόν μένοντας μακριά από τα Final Four. Στην Ελλάδα μετρά 10 τίτλους, αλλά στην Ευρώπη δεν έχει έρθει η διάκριση.

Το καλοκαίρι του 2012, με τον Ολυμπιακό να έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στη Κωνσταντινούπολη, τα ηνία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πέρασαν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ήταν μία μεταβατική εποχή, καθώς πέρα από την φυγή του προπονητή Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ύστερα από 13 χρόνια, υπήρχε και η σταδιακή αποχώρηση του Παύλου Γιαννακόπουλου σε διοικητικό επίπεδο και ο γιος του αποφάσισε να κάνει το βήμα μπροστά.

Οι μετοχές της ΚΑΕ πέρασαν στα χέρια του στις 26 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς. Μάλιστα, σε συνέντευξη του εκείνη την εποχή, σχολίασε τα εξής:

«Δεν ήταν κάτι που ήθελα, αλλά το έφεραν έτσι τα πράγματα, οπότε ήταν αναπόφευκτο. Δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μείνει ακέφαλος. Ακούγοντας τον πατέρα και τον θείο μου ότι κουράστηκαν και ήθελαν να αποχωρήσουν, προσπάθησα να βρω κάποιον συνεχιστή, δεν βρήκα, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να γίνει ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, να πέσει στη Γ’ Εθνική. Τα μοντέλα της πολυμετοχικότητας, τα μοντέλα που οι φίλαθλοι αναλαμβάνουν μια ομάδα, δεν πετυχαίνουν. Δυστυχώς το μόνο μοντέλο που πετυχαίνει είναι του ανθρώπου που έχει τρέλα».

Στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό δυνατό, ισχυρό και ανταγωνιστικό, καθώς στην επταετή παρουσία του στην διοικητική ηγεσία της «πράσινης» ΚΑΕ, το «τριφύλλι» αριθμεί 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2013, 2014, 2017, 2018) και 6 Κύπελλα (2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019). Η παρουσία του είναι πετυχημένη.

Το μεγάλο… μαράζι, όμως, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είναι η ευρωπαϊκή διάκριση επί ημερών του στο τιμόνι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Μπορεί νωρίτερα η οικογένεια του να μέτρησε με το «τριφύλλι» 6 πρωταθλήματα Ευρώπης, αλλά από το 2012 και μετά που ανέλαβε, οι «πράσινοι» δεν έχουν συμμετάσχει ούτε σε Final Four!

Φέτος μέτρησαν επτά σερί σεζόν μακριά από την τελική τετράδα της διοργάνωσης, κατάσταση πρωτόγνωρη και ασυνήθιστη για τον Παναθηναϊκό.

Και όλα αυτά σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή διάκριση των Πειραιωτών, οι οποίοι σε αυτό το χρονικό διάστημα μέτρησαν 4 τελικούς Final Four (2012, 2013, 2015, 2017) μέσα σε 6 χρόνια, κατακτώντας το τρόπαιο της διοργάνωσης 2 φορές.

Η τελευταία παρουσία των «πρασίνων» σε Final Four ήταν το 2012 στη Κωνσταντινούπολη, όταν και πήραν την 4η θέση (έχοντας κόουτς τον Ζ. Ομπράντοβιτς), με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα Ευρώπης με το «πεταχτάρι» του Γιώργου Πρίντεζη.

Από τότε, ο Παναθηναϊκός φτάνει έως και τα προημιτελικά, αλλά κάθε χρόνο, εδώ και επτά σερί σεζόν, αποκλείεται από την τελική φάση της διοργάνωσης.

Το 2013 αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα με 3-2 νίκες, το 2014 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3-2), ενώ το 2015 και πάλι από τους Ρώσους με 3-1.

Το 2016 η Λαμποράλ Κούτσα (Μπασκόνια) τον «σκούπισε» με 3-0, ενώ το ίδιο συνέβη και το 2017 από τη Φενέρμπαχτσε, αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας.

Το 2018 αποκλείστηκε από την Ρεάλ με 3-1 νίκες, ενώ και φέτος οι Μαδριλένοι (3-0) κατάφεραν να αφήσουν τον Παναθηναϊκό μακριά από το Final Four.

Πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top