ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ για παραίτηση Ιωνά Νικολάου: «Αναγκάστηκε…»

ΓΓ ΑΚΕΛ για παραίτηση Ιωνά Νικολάου: «Αναγκάστηκε…»

Την θέση ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να υποβάλει παραίτηση λόγω προεκλογικής περιόδου για της Ευρωεκλογές, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (2/5) στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του ΡΙΚ, ο κ. Κυπριανού κλήθηκε να σχολιάσει την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγός της Αστυνομίας σχετικά με τις ευθύνες που τους βαραίνουν για τις παραλείψεις σε υποθέσεις ελλειπόντων προσώπων, αλλά και την γραπτή δήλωση του κ. Ιωνά Νικολάου, στην οποία εμμέσως προανήγγελλε την παραίτησή του.  

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του αφού είναι προεκλογική περίοδος και αν δεν ήταν, δεν θα περνούσε από το μυαλό του να το κάνει. Όπως υποστήριξε, οι εξελίξεις έχουν πολιτικό κόστος και πρέπει να ανασκευαστεί, στον χρόνο που απομένει, γι’ αυτό έπρεπε να παραιτηθεί. «Υποχρεώθηκε από τις εξελίξεις ενώ η πρόθεσή του ήταν διαφορετική» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σχολίασε και την δήλωση του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, ότι αν ήταν ο Ιωνάς Νικολάου θα παραιτείτο, λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ήταν θέση του κόμματος αλλά δεν πιστεύει ότι ήταν εν βρασμώ. αλλά έγινε μετά από πολλή πίεση από τους δημοσιογράφους.

«Έπρεπε από την αρχή να δείξει πολιτική ευθιξία, που λέει ότι διαθέτει, που εγώ λέω ότι δεν διαθέτει και έπρεπε να βοηθήσει τον Πρόεδρο και το κόμμα του» συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού για τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Γίνεται κάτω από την πίεση του κόσμου και όχι με δική του πρωτοβουλία» ανέφερε ακόμη.

Αναφέρθηκε ακόμη στην διοικητική έρευνα που γίνεται εντός της Αστυνομίας για εντοπισμό παραλήψεων και ευθυνών. Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στην αποκάλυψη που έκανε το ThemaOnline την Τετάρτη (1/5) όπου σημειωνόταν ότι μέλη της εν λόγω επιτροπής είχαν σημαντικά πόστα σε τμήματα της Αστυνομίας που ενδεχομένως να φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις σε ό,τι αφορά υποθέσεις εξαφανίσεων αλλοδαπών γυναικών που εν τέλει αποδείχθηκε πως δολοφονήθηκαν.  Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι δεν θα γίνει τίποτα απολύτως, λόγω του ότι τα εν λόγω άτομα δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο στον εαυτό τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: Ο αρχηγός αναζητεί ευθύνες στα χαμηλά στρώματα της Αστυνομίας

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top