Οζερσάι: Άδικη για τους Τ/κ η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Οζερσάι: Άδικη για τους Τ/κ η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Άδικη για τους Τουρκοκύπριους είναι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 ενώ ακόμα πληρώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις, σύμφωνα με τον «υπουργό εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο αναφέρονται σε γραπτή ανακοίνωση του κ. Οζερσάι, με την ευκαιρία της επετείου της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, στην οποία αναφέρει ότι η απόφαση για την ένταξη «ήταν λανθασμένη, ήταν μονομερής και έγινε πριν επιλυθεί το Κυπριακό».
 
Ανέφερε ακόμα ότι οι Τ/κ είναι αυτοί που επηρεάστηκαν από τις αρνητικές επιπτώσεις της ένταξης και ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ «συνέβαλε στην μεγαλύτερη απομάκρυνση των δύο κοινοτήτων».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE