ΚΥΠΡΟΣ: 72 υποψήφιοι κατέρχονται στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου

ΚΥΠΡΟΣ: 72 υποψήφιοι κατέρχονται στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ολοκληρώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής (03/04), στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, με την κατάθεση συνολικά 72 υποψηφιοτήτων.

 
«Έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς στην ώρα της η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων», δήλωσε μετά το πέρας ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κύπρος Κυπριανού.
 
Ανέφερε ότι υποβλήθηκαν συνολικά 72 υποψηφιότητες, με 69 υποψήφιους να διεκδικούν εκλογή μέσα από 13 συνδυασμούς και άλλους τρεις να κατέρχονται ως ανεξάρτητοι. Ανάμεσα στους υποψήφιους περιλαμβάνονται και εννέα Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας, είπε.
 
Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία ξεκινά η 24ωρη περίοδος υποβολής ενστάσεων, η οποία λήγει το Σάββατο το μεσημέρι, στις 12.30. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι ενστάσεις εξετάζονται άμεσα.
 
Εάν δεν υπάρξει οπουδήποτε ένσταση, τότε τα ονόματα που έχουν αναρτηθεί στη γνωστοποίηση θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο, είπε.
 
Ανέφερε εξάλλου ότι σε συνεργασία με το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός του ψηφοδελτίου, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων για την οριστικοποίησή του.
 
Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τους υποψήφιους, τα κόμματα και τους συνδυασμούς για τη συνεργασία, η οποία επέτρεψε να ολοκληρωθεί η διαδικασία όπως είχε προγραμματιστεί. Ευχαρίστησε επίσης την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών και τον Προϊστάμενό της, Δημήτρη Δημητρίου, για τη δουλειά που έχουν κάνει.
 
Τέλος ο κ. Κυπριανού κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές της 26 Μαΐου.
 
Αμέσως μετά την κήρυξη της λήξης της διαδικασίας, υποβλήθηκαν δύο ενστάσεις για τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων ως υποψηφίων στη διαδικασία των Ευρωεκλογών από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Χάρη Αριστείδου και από τον υποψήφιο του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος Παναγιώτη Κλεοβούλου.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΗΦ/ΓΒΑ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE