ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Σενέρ Λεβέντ: «Ο πρώτος μου στόχος είναι να ανοίξει και να επιστραφεί το Βαρώσι» - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Σενέρ Λεβέντ: «Ο πρώτος μου στόχος είναι να ανοίξει και να επιστραφεί το Βαρώσι» - ΒΙΝΤΕΟ

Για την υποψηφιότητά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για το Κίνημα Γιασεμί, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaOnline, o δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ.

Του Μιχάλη Μενελάου

Αναφερόμενος στους στόχους του Κινήματος, με την διεκδίκησή του μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Σενέρ Λεβέντ, ανέφερε πως πρωταρχικός στόχος είναι η διάνοιξη του κατεχόμενου Βαρωσιού.

Συγκριμένα ο κύριος Λεβέντ ανέφερε πως «το Βαρώσι έχει γίνει φωλιά των ερπετών για 45 χρόνια. Είναι ένας από τους σημαντικότερούς μου στόχους. Δεν έχει γίνει αρκετός αγώνας για επιστροφή του Βαρωσιού».

«Δεύτερος μου στόχος είναι να δώσω ζωή στην Κυπριακή Δημοκρατία. Τί σημαίνει να δώσω ζωή στην Κυπριακή Δημοκρατία; Το αναφέρω γιατί στα σχέδια που υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα, για λύση του Κυπριακού, σε όλα αυτά τα σχέδια, υπάρχει πρόνοια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας γι΄ αυτό έχω στόχο να εργαστώ για να μην διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο κύριος Λεβέντ.

«Τρίτος στόχος είναι δικαιοσύνη στην Κύπρο. Κατ’ εμένα δεν υπάρχει ούτε στις ελεύθερες περιοχές, ούτε στην κατεχόμενη περιοχή δικαιοσύνη», ενώ παράλληλα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ανέφερε πως θα εργαστεί «ούτως ώστε το Κυπριακό να είναι ένα από τα βασικότερα θέματα της Κυπριακής Ένωσης».

Κληθείς να σχολιάσει την μη-καρποφόρα συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων και τη Συμμαχία Πολιτών, ο κύριος Λεβέντ ανέφερε πως «Ναι, κάναμε κάποιες επαφές με τον Λιλλήκα και τον Περδίκη. Στην αρχή είχαμε πει πως εγώ θα ετοίμαζα ένα ψηφοδέλτιο και αυτοί θα υποστήριζαν τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιό μου. Είχαμε μιλήσει και συνεννοηθεί ώστε στο ψηφοδέλτιο να μην βάλουμε κομματικά μέλη και πως θα μπορούσαν και εκείνοι να εισηγηθούν υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο μας που να μην είναι κομματικά μέλη. Ήταν η αρχική μας συμφωνία. Όμως στη συνέχεια εισηγηθήκαν στελέχη των κομμάτων τους. Τότε αυτό σήμαινε πως δεν θα είχαμε υποστήριξη για το ψηφοδέλτιό μας αλλά θα κάναμε ένα συνεταιρισμό μαζί τους και εγώ δεν συμφώνησα να μπω σε αυτή τη συνεργασία μαζί τους και έτσι είχε κλείσει η σελίδα αυτή. Και ο καθένας ακολουθεί τον δικό του δρόμο».

Παράλληλα ο κύριος Λεβέντ, σχολίασε και τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την υποψηφιότητα του στις Ευρωεκλογές. Αναφερόμενος στο θέμα ο εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα» είπε πως «Εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι δημοσιογράφος. Είναι 20 χρόνια που κυκλοφορώ αυτή την εφημερίδα, γράφω κάθε μέσα σε αυτή και στέλνω άρθρα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πολίτης». Αν οι πολιτικοί έκαναν εκείνα που έπρεπε να κάνουν, εγώ ούτε λόγος να σκεφτώ να βάλω υποψηφιότητα. Έβαλα την υποψηφιότητά μου για να κάνω αυτά που δεν κάνουν τα κόμματα. Παρομοιάζει η υποψηφιότητά μου με εκείνη την περίοδο που άρχισα την κυκλοφορία της εφημερίδας μου. Ένας Ρώσος φίλος μου στη Μόσχα, με είχε ρωτήσει ‘θα πας στη χώρα σου να εκδόσεις εφημερίδα; Δεν έχει εφημερίδες στη χώρα σου και θα εκδόσεις και εσύ;’. Υπάρχουν εφημερίδες απάντησα. Εγώ θα πάω να εκδώσω εφημερίδα για να γράφω αυτά που δεν γράφουν οι άλλες εφημερίδες. Αυτό του απάντησα. Τώρα βάζω υποψηφιότητα για να κάνω αυτά που δεν κάνουν τα κόμματα».

Ο κύριος Λεβέντ, μίλησε για τα ζητήματα που ταλανίζουν τον Τύπο στα κατεχόμενα, για την «προεκλογική» του εκστρατεία, όπως επίσης και για την υποψηφιότητα του καθηγητή Νιαζί Κιζίλγκιουρεκ με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top