ΕΛΛΑΔΑ

Πιάστηκε στη φάκα η «Συμμορία των 10» - Εγκέφαλος ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Ξανθόπουλο Αβταντίλ

Πιάστηκε στη φάκα η «Συμμορία των 10» - Εγκέφαλος ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Ξανθόπουλο Αβταντίλ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δέκα ατόμων, φερόμενων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες με τη συνδρομή οικιακών βοηθών και αποκλειστικών νοσοκόμων.

Η «συμμορία των 10» με εγκέφαλο τον Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Ξανθόπουλο Αβταντίλ συνελήφθη στις 25-2-2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


 

Η «συμμορία των 10»

Πώς δρούσε η σπείρα

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, μέλη εγκληματικής ομάδας, διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στην ομάδα αυτή είχαν ενταχθεί ως μέλη γυναίκες, επίσης Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες εργαζόμενες ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες εκμαίευαν ουσιώδεις πληροφορίες από τους παθόντες, κυρίως μεγάλης ηλικίας, τις οποίες στη συνέχεια παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση τους.

Μέλη της ομάδας κινούνταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν ή σύχναζαν ομοεθνείς τους και αναζητούσαν γυναίκες που εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί σε κατοικίες ηλικιωμένων ή ως αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε κατ’ οίκον είτε σε νοσοκομεία. Προσέγγιζαν τις γυναίκες αυτές, τις στρατολογούσαν ως μέλη της οργάνωσής τους και από εκείνες φρόντιζαν να αποκομίζουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών, την οικονομική τους επιφάνεια και τα τυχόν μέτρα ασφαλείας των κατοικιών τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον δύο ληστείες, με χρήση στη μία περίπτωση υπνωτικών φαρμάκων, χαπιών ή σκευασμάτων, η οποία τελέσθηκε στις 19-1-2015 σε βάρος 74χρονης στην Αγία Παρασκευή, από το διαμέρισμα της οποίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ.

Ομοίως, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, δένοντας ηλικιωμένη 83χρονη στην κατοικία της στο Μαρούσι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Έχουν ήδη εξιχνιαστεί τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών με αυτή τη μεθοδολογία, δηλαδή με τη διείσδυση-είσοδο οικιακών βοηθών, οι οποίες έδιναν πληροφορίες και στοιχεία στην ομάδα, που ενεργούσε σε δεύτερο ή τρίτο χρόνο. 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top