Εγκρίθηκαν τα τελευταία νομοσχέδια του Ιωνά Νικολάου

Εγκρίθηκαν τα τελευταία νομοσχέδια του Ιωνά Νικολάου

Τα νομοσχέδια με τα οποία ιδρύεται το εμπορικό δικαστήριο και ναυτοδικείο και το νομοσχέδιο για τη νεανική παραβατικότητα, παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος μετά την παραίτησή του την προηγούμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης την επομένη της επερχόμενης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 του Μάη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Νικολάου είπε ότι εγκρίθηκαν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο δύο νομοσχέδια με τα οποία ιδρύεται το εμπορικό δικαστήριο και ναυτοδικείο.

Ανέφερε ότι είχαμε στο παρελθόν εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που αφορούσε την ίδρυση του εμπορικού δικαστηρίου, το οποίο παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Νομικών, αλλά υπήρχαν κάποιες δεύτερες σκέψεις από πλευράς των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.