ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ MVP του φετινού ΑΠΟΕΛ και η αγωνιστική εκτόξευση του

Ο ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ MVP του φετινού ΑΠΟΕΛ και η αγωνιστική εκτόξευση του

Αν ρωτήσεις τον οποιονδήποτε να σου πει ποιος ήταν ο φετινός mvp της πορείας του ΑΠΟΕΛ για το 7ο σερί πρωτάθλημα θα απαντήσει ο Μούσα Αλ Τάμαρι. Λογικό, αν σκεφτείς πως ο «Jordanian Messi» που λέει και… ένα άσμα – σύνθημα των οπαδών της ομάδας για τον 21χρονο, έκανε ότι ήθελε τις αντίπαλες άμυνες και… αλώνιζε στα τετράγωνα της περιοχής. Ποιου όμως θα έρθει στο μυαλό ο Πραξιτέλης Βούρος; Ο «βράχος» στην άμυνα των γαλαζοκιτρίνων. Αυτός που ποτέ δεν θέλει να παίρνει, αλλά πάντα να δίνει και πανηγύρισε έξαλα το πρωτάθλημα.

Ένας ποδοσφαιριστής που πραγματικά, μετά τον Ιανουάριο, βρήκε την… υγεία του! Σιωπηλός εργάτης, «έτρωγε» τα χιλιόμετρα, παθιασμένος μα πάνω από όλα, σωστός επαγγελματίας! Παίκτης που όταν αγωνίζεται τα αφήνει όλα στην άκρη, και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο με τη νίκη και την καλή παρουσία. Όχι δική του, άλλωστε, ποτέ δεν τον ενδιέφερε αυτό, αλλά της ομάδας. Ο Ελλαδίτης αμυντικός βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ τη φετινή περίοδο. Και όχι αδίκως.

Αν και άρχισε νωθρά τη σεζόν, όπως και όλη η ομάδα εξάλλου, με την έλευση Τραμετσάνι, «αναγεννήθηκε», έκανε γερό μπάσιμο από την εξωτερική και… ακόμα τρέχει! Δείχνει πως αυτό το 3-5-2 του πάει… γάντι! Μην ξεχνάτε πως ο Πραξιτέλης, ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ως δεξιός ακραίος αμυντικός, αλλά με τα προσόντα και τις ικανότητες του, αφομοίωσε πολύ γρήγορα τη νέα του θέση. Πολυεργαλείο.

Δεν είναι λίγα τα ματς που ξεχώρισε, ακόμα και όταν επί εποχής του Ιταλού κόουτς, η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει στην έδρα της την Αλκή, ή την Πάφο εκτός και περνούσε μια περίοδο «κρίσης». Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως μπορεί κάποια στιγμή να βρέθηκαν στο ραντάρ των απανταχού «προπονητών της κερκίδας», αλλά ποτέ ο Βούρος. Το μόνο παιχνίδι που μπορώ να θυμηθώ είναι η ταπεινωτική ήττα με 5-2 από τη Δόξα. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν γλίτωσαν από τις βρισιές ούτε οι… κερκίδες του ΓΣΠ!

Είναι ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτήρα! Έχει ποδοσφαιρική παιδεία, για αυτό στρέφει πάνω του τα βλέμματα από διάφορες ομάδες του εξωτερικού. Ωστόσο, ο Βούρος φαίνεται χαρούμενος και ευχαριστημένος στον ΑΠΟΕΛ. Έγινε οικογένεια με την ομάδα. Οι αγκαλιές με τον Αλωνεύτη στους πανηγυρισμούς, τα «πειράγματα» του Μερκή προς το πρόσωπο του Ελλαδίτη, με το επικό «να με καλύπτεις στον χώρο», το φανερώνουν.

Ο 24χρονος έκανε μια εξαιρετική σεζόν, με  27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής (σ.σ το κείμενο γράφτηκε πριν το παιχνίδι με την Ομόνοια και πριν ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των γαλαζοκιτρίνων), 5 στο κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε και στο Σούπερ Καπ. Δεν πέτυχε ακόμα γκολ, όμως όταν σκοράρει η ομάδα του είναι σαν να  το κάνει ο ίδιος, αφού αν τον προσέξετε σε πανηγυρισμούς είναι πρώτος μαζί με τον Μερκή! Δύο χρόνια στον ΑΠΟΕΛ, δύο φορές πρωταθλητής ο Βούρος, που θέλει να… συνεχίσει αυτό το σερί!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top