ΥΠΑΜ: 'Δεν θα παρασυρθούμε σε ενέργειες που προκαλούν ένταση'

ΥΠΑΜ: 'Δεν θα παρασυρθούμε σε ενέργειες που προκαλούν ένταση'

Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε ενέργειες που δημιουργούν ένταση στην περιοχή, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην περιοχή μετά τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα ανοικτά της Κύπρου.

Μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, σημειώνοντας ότι συζήτησαν το θέμα με τον ομόλογό του.

Η Τουρκία επιδιώκει διαχρονικά την ένταση για να καταλήξουμε σε αποσταθεροποίηση στην περιοχή, ξέροντας πως την ίδια στιγμή,
η ψυχραιμία αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία, συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι επικροτεί την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κύπρου και παραμένει σε συντονισμό τόσο με την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και με τους κοινοτικούς εταίρους και τους συμμάχους για τις επόμενες ενέργειες.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE