ΥΠΑΜ: 'Δεν θα παρασυρθούμε σε ενέργειες που προκαλούν ένταση'

ΥΠΑΜ: 'Δεν θα παρασυρθούμε σε ενέργειες που προκαλούν ένταση'

Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε ενέργειες που δημιουργούν ένταση στην περιοχή, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην περιοχή μετά τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα ανοικτά της Κύπρου.

Μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, σημειώνοντας ότι συζήτησαν το θέμα με τον ομόλογό του.

Η Τουρκία επιδιώκει διαχρονικά την ένταση για να καταλήξουμε σε αποσταθεροποίηση στην περιοχή, ξέροντας πως την ίδια στιγμή,
η ψυχραιμία αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία, συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι επικροτεί την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κύπρου και παραμένει σε συντονισμό τόσο με την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και με τους κοινοτικούς εταίρους και τους συμμάχους για τις επόμενες ενέργειες.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.