ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία για άνοδο ακροδεξιάς και ΕΛΑΜ εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ανησυχία για άνοδο ακροδεξιάς και ΕΛΑΜ εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς και του ΕΛΑΜ εξέφρασε την Τετάρτη 8/5 ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, λέγοντας παράλληλα ότι η επιλογή στα προβλήματα που συσσωρεύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι καταφυγή στις δυνάμεις της ακροδεξιάς, αλλά στις δυνάμεις της αριστεράς.

 
Μιλώντας μετά από συνάντηση με την Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, στα γραφεία ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ συζήτησαν για το Κυπριακό, τις επικείμενες Ευρωεκλογές, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ΕΕ.
 
«Μας ανησυχεί και τους δύο ιδιαίτερα η άνοδος της ακροδεξιάς στην ΕΕ. Εμάς μας ανησυχεί η άνοδος του ΕΛΑΜ στην Κύπρο και ιδιαίτερα μας ανησυχεί το γεγονός ότι διατηρούν σχέσεις με τους νεοναζί στη Γερμανία, καθώς επίσης είναι προφανές ότι έχουν σχέσεις με άτομα του υπόκοσμου», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι πολύ αρνητικά.
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι πρέπει να απευθυνθούμε στον κυπριακό λαό για να τον πείσουμε ότι η επιλογή στα αδιέξοδα και στα προβλήματα, τα οποία είναι πολλά και έχουν συσσωρευθεί στο ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν είναι η καταφυγή στις δυνάμεις της άκρας δεξιάς, αλλά η καταφυγή στις δυνάμεις της αριστεράς, οι οποίες με ανθρωποκεντρικές πολιτικές μπορούν να συμβάλουν έτσι ώστε η ΕΕ να οδηγηθεί σε μια καλύτερη πορεία.
 
Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει το απόγευμα της Τετάρτης σε δημόσια συζήτηση για τις Ευρωεκλογές που διοργανώνουν ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας και το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ευχαρίστησε τον ΓΓ για τη συνάντηση. «Στη μακρά πορεία των σχέσεών μου με την Κύπρο, πάντοτε με το ΑΚΕΛ είχα μια ιδιαίτερη σχέση τιμώντας και τους αγώνες του και την πορεία του στη σύγχρονη Κύπρο», είπε.
 
Ως προς το θέμα της δημόσιας συζήτησης, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι αν λάβουμε υπόψη ότι σήμερα και πάλι η Κύπρος βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή λόγω της επεκτατικής στρατηγικής της Τουρκίας, η οποία εκφράζεται κάποιες φορές με τον πιο προκλητικό τρόπο, γίνεται πολύ σαφές πόσο σημαντικό είναι το ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, ότι η Κύπρος δεν είναι μια χώρα μόνη της στη μέση της Μεσογείου, αλλά είναι μέλος μιας ισχυρής κοινότητας.
 
Σε αυτές τις Ευρωεκλογές, πέρα από τα όποια προβλήματα ή τις όποιες αλλαγές θα θέλαμε για την Ευρώπη, το πιο σημαντικό είναι οι Ευρωπαΐστες, όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στη σημασία της ΕΕ ως το σημαντικότερο πείραμα της ανθρωπότητας να παλέψουμε για την Ευρώπη, συμπλήρωσε.
 
Αλλιώς, είπε, μένοντας στο σπίτι μας ή αδιαφορώντας ή απλά κάνοντας κριτική αφ’ υψηλού θα ενισχύσουμε αυτούς οι οποίοι θέλουν τη διάλυση της Ευρώπης. Κατέληξε, λέγοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια, το ΑΚΕΛ όπως όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, είναι στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top