Η μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας, είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Η μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας, είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε την Παρασκεύη 10/5 πως η κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ αποτελεί τη σοβαρότερη απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη και απειλεί θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη.


"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη", δήλωσε ο Λεμέρ στο CNews. "Σημαίνει πως οι εμπορικοί δασμοί θα αυξηθούν, λιγότερα αγαθά θα κυκλοφορούν στον κόσμο ... και θέσεις εργασίας στη Γαλλία και στην Ευρώπη θα καταστραφούν".

Σήμερα τέθηκε σε ισχύ από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η αύξηση στο 25% των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το Πεκίνο ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα, αυξάνοντας την ένταση καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν σήμερα τις συνομιλίες σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσουν μια εμπορική συμφωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε ο Κύπριος ανταποκριτής του Omega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δείπνου των ανταποκριτών τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE