Η Βουλή απαιτεί τη λήψη πρακτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας

Η Βουλή απαιτεί τη λήψη πρακτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας

Η Βουλή καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ με σύντομες τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων πριν την έναρξη του νομοθετικού έργου της Ολομέλειας της Βουλής.

Κατά τις τοποθετήσεις τα κόμματα απαίτησαν τη λήψη μέτρων, από τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ που θα επιφέρουν πρακτικές συνέπειες για την Τουρκία.

Ζήτησαν επίσης ενότητα κομμάτων και λαού για αντιμετώπιση των τουρκικών ενεργειών.

Σημειώνεται ότι ο ΔΗΣΥ κατέθεσε προσχέδιο ψηφίσματος για το θέμα, το οποίο δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία στην υπό εξέλιξη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE