Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου

Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου

HΠΑ και Κίνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών και φουντώνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι εξελίξεις αποτελούν κακά μαντάτα για την Ευρώπη, σε μια εποχή που η οικονομία πασχίζει να ανακτήσει την αναπτυξιακή της δυναμική, έπειτα από μια δύσκολη χρονιά.

Σε μια εβδομάδα που οι αγορές περίμεναν πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος Τραμπ ανέτρεψε για μία ακόμη φορά τα δεδομένα, αυξάνοντας από σήμερα στο 25% από 10% τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, ύψους 200 δισ. δολαρίων, ενώ απειλεί και με πρόσθετα μέτρα. Η Κίνα απαντά ότι θα περάσει στην αντεπίθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE