Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου

Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου

HΠΑ και Κίνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών και φουντώνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι εξελίξεις αποτελούν κακά μαντάτα για την Ευρώπη, σε μια εποχή που η οικονομία πασχίζει να ανακτήσει την αναπτυξιακή της δυναμική, έπειτα από μια δύσκολη χρονιά.

Σε μια εβδομάδα που οι αγορές περίμεναν πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος Τραμπ ανέτρεψε για μία ακόμη φορά τα δεδομένα, αυξάνοντας από σήμερα στο 25% από 10% τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, ύψους 200 δισ. δολαρίων, ενώ απειλεί και με πρόσθετα μέτρα. Η Κίνα απαντά ότι θα περάσει στην αντεπίθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι – Τραμπ: «Συμφωνήσαμε στο 95% του σχεδίου των 20 σημείων»

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι – Τραμπ: «Συμφωνήσαμε στο 95% του σχεδίου των 20 σημείων»

Ολοκληρώθηκε η συνομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο πολυτελές θέρετρο του Αμερικανού προέδρου, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.