Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου

Η Ευρώπη στα «χαρακώματα» λόγω εμπορικού πολέμου

HΠΑ και Κίνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών και φουντώνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι εξελίξεις αποτελούν κακά μαντάτα για την Ευρώπη, σε μια εποχή που η οικονομία πασχίζει να ανακτήσει την αναπτυξιακή της δυναμική, έπειτα από μια δύσκολη χρονιά.

Σε μια εβδομάδα που οι αγορές περίμεναν πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος Τραμπ ανέτρεψε για μία ακόμη φορά τα δεδομένα, αυξάνοντας από σήμερα στο 25% από 10% τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, ύψους 200 δισ. δολαρίων, ενώ απειλεί και με πρόσθετα μέτρα. Η Κίνα απαντά ότι θα περάσει στην αντεπίθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE