ΥΠΟΙΚ: Η καθυστέρηση του νόμου για τις εκποιήσεις υπονομεύει την οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Η καθυστέρηση του νόμου για τις εκποιήσεις υπονομεύει την οικονομία

Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις υπονομεύει τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για την κυπριακή οικονομία δήλωσε ο υπ. Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος υπουργός αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της κυβέρνησης να συνεργασθεί με τη Βουλή για άρση της εμπλοκής που έχει δημιουργηθεί, να υπάρξει κατάληξη, ώστε να αξιοποιηθούν οι προοπτικές που υπάρχουν για την Κύπρο.

Όπως έχουμε συνεργασθεί του τελευταίους μήνες, είπε, μπορούμε να συνεργαστούμε και τώρα.
Είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να ακούσουμε και να συζητήσουμε απόψεις και θεωρώ ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία.

Ο κύριος Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΡΙΚ ανέφερε ότι λόγω της εκκρεμότητας στο θέμα των εκποιήσεων, η Κύπρος δεν μπόρεσε να επωφεληθεί αμέσως από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Είπε επίσης ότι υπονομεύεται η προοπτική επανόδου στις διεθνείς αγορές που θα αποτελέσει σινιάλο για νέες επενδύσεις.

Με την άρση εκκρεμοτήτων, είπε ο κύριος Γεωργιάδης, θα δημιουργηθούν οι προοπτικές που θα υποβοηθήσουν το στόχο της συνέχισης της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας, της επανόδου στις αγορές και της αποκατάστασης της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE