ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Η καθυστέρηση του νόμου για τις εκποιήσεις υπονομεύει την οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Η καθυστέρηση του νόμου για τις εκποιήσεις υπονομεύει την οικονομία

Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις υπονομεύει τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για την κυπριακή οικονομία δήλωσε ο υπ. Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος υπουργός αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της κυβέρνησης να συνεργασθεί με τη Βουλή για άρση της εμπλοκής που έχει δημιουργηθεί, να υπάρξει κατάληξη, ώστε να αξιοποιηθούν οι προοπτικές που υπάρχουν για την Κύπρο.

Όπως έχουμε συνεργασθεί του τελευταίους μήνες, είπε, μπορούμε να συνεργαστούμε και τώρα.
Είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να ακούσουμε και να συζητήσουμε απόψεις και θεωρώ ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία.

Ο κύριος Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΡΙΚ ανέφερε ότι λόγω της εκκρεμότητας στο θέμα των εκποιήσεων, η Κύπρος δεν μπόρεσε να επωφεληθεί αμέσως από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Είπε επίσης ότι υπονομεύεται η προοπτική επανόδου στις διεθνείς αγορές που θα αποτελέσει σινιάλο για νέες επενδύσεις.

Με την άρση εκκρεμοτήτων, είπε ο κύριος Γεωργιάδης, θα δημιουργηθούν οι προοπτικές που θα υποβοηθήσουν το στόχο της συνέχισης της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας, της επανόδου στις αγορές και της αποκατάστασης της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top