ΚΥΠΡΟΣ: Γίνονταν «σκνίπες» και έπιαναν τιμόνι – Τους εντόπισαν οι αστυνομικοί

ΚΥΠΡΟΣ: Γίνονταν «σκνίπες» και έπιαναν τιμόνι – Τους εντόπισαν οι αστυνομικοί

Εκατοντάδες καταγγελίες οδηγών που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης, μέσα σε μια εβδομάδα. 

Όπως είναι γνωστό, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, συμπεριλαμβάνεται στα αδικήματα που εμπίπτουν στους τέσσερις βασικούς άξονες, (ταχύτητα, ζώνη, κράνος και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος) που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση σοβαρών τραυματισμών και απώλειας ανθρωπίνων ζωών σε μια οδική τροχαία σύγκρουση, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων δυστυχημάτων, σε ποσοστό 22,27% κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (2014-2018).

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού, πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 06 – 12/5/19, η 3η παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου οδηγών μηχανοκινήτων οχημάτων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, τα μέλη της Αστυνομίας, προέβησαν σε 232 καταγγελίες οδηγών, ενώ διενεργήθηκαν συνολικά 2,473 έλεγχοι αλκοόλης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE