ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: «Πνεύμονες» πρασίνου από τον Δήμο

ΛΑΡΝΑΚΑ: «Πνεύμονες» πρασίνου από τον Δήμο

Ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί σε ενέργειες για βελτίωση οδικών αρτηριών και στη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «το Τμήμα Κήπων και Πάρκων προχώρησε πρόσφατα στην φύτευση και καλλωπισμό των παρτεριών στο Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων. Τα παρτέρια εμπλουτίστηκαν με εποχιακά λουλούδια και φυτά κάνοντας έτσι το παραλιακό μέτωπο σε μια όμορφη και ευχάριστη διαδρομή».

Πρόσθεσε ότι «η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και υλοποιεί ενέργειες για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων  της πόλης σε ευχάριστες διαδρομές, αλλά και σε πνεύμονες πρασίνου».

Σκοπός του ενεργειών αυτών, συνέχισε ο Δήμαρχος «είναι τόσο η αισθητική, όσο και η περιβαλλοντική αναβάθμιση των χώρων, για καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή των δημοτών. Παράλληλα η μέχρι τώρα ανταπόκριση, από Ιδιώτες και Εταιρίες για υιοθέτηση, χρηματοδότηση της τοπιοτέχνησης, καλλωπισμού και συντήρησης πάρκων, κυκλικών νησίδων και άλλων πρασίνων σημείων, ήταν μεγάλη και σημαντική».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «τέτοιου είδους ενέργειες θεωρούνται άκρως σημαντικές και βοηθούν, όχι μόνο την πόλη, αλλά και τους ίδιους τους δημότες, καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες και προαγωγούς της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε".

Ανέφερε ακόμα ότι "η κοινωνική στήριξη αποτελεί στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας και έτσι η προσπάθεια, να κτίσουμε μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ φορέων, ιδιωτικών πρωτοβουλιών και κοινωνίας, αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνικής προσφοράς».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top