Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ ο Σωκράτης Χάσικος

Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ ο Σωκράτης Χάσικος

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χάσικος αναχωρεί την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, για τις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών  Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Μαρτίου.

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει θέματα που αφορούν αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, με κυριότερο το θέμα της αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο και της καταπολέμησης του φαινομένου των «πλοίων φαντασμάτων», που χρησιμοποιούνται από τους παράνομους μετανάστες για να μεταβούν στην επικράτεια της ΕΕ.

Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί, επίσης, το Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας για δόμηση του συστήματος ασύλου και διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή, 13 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE