Ερντογάν: Έχουμε «εξουδετερώσει» περισσότερους από 400 «τρομοκράτες» τα τελευταία 2,5 χρόνια

Ερντογάν: Έχουμε «εξουδετερώσει» περισσότερους από 400 «τρομοκράτες» τα τελευταία 2,5 χρόνια

Η Τουρκία έχει «εξουδετερώσει» τα τελευταία 2,5 χρόνια περισσότερους από 400 «τρομοκράτες» τους οποίους οι τουρκικές αρχές κρίνουν εξαιρετικά επικίνδυνους, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μέλη των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» στις ανακοινώσεις τους, υπονοώντας ότι οι αναφερόμενοι είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν είτε αιχμαλωτίσθηκαν.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι «δολοφόνοι» που επιχείρησαν να επιτεθούν στην ενότητα, την αλληλεγγύη και στις ζωές του τουρκικού έθνους, πλήρωσαν το τίμημα της κάθε σταγόνας αίματος που έχυσαν. «Θα συνεχίσουν να το πληρώνουν», είπε.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι ο τελευταίος προδότης, μέλος του FETO να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξη.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE