ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Το πέρασμα του χρόνου δημιουργεί τετελεσμένα και καθιστά ολοένα και δυσκολότερη την επανένωση

ΥΠΕΞ: Το πέρασμα του χρόνου δημιουργεί τετελεσμένα και καθιστά ολοένα και δυσκολότερη την επανένωση

Το πέρασμα του χρόνου δημιουργεί τετελεσμένα και καθιστά ολοένα και δυσκολότερη την επανένωση, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής του Τουρκοκύπριου ζωγράφου Ουμίτ Ουνάτσι.

 
Τελώντας τα εγκαίνια του τ/κ καλλιτέχνη, η οποία φέρει το όνομα «Famagusta Obsura», δηλαδή «Αμμόχωστος Σκοτεινή», ο υπουργός τόνισε πως η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν αποτελεί τη λύση του Κυπριακού.
 
«Δεν αξίζουμε αυτής της μοίρας, ούτε Ελληνοκύπριοι, ούτε Τουρκοκύπριοι» είπε, «και θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να επανενώσουμε τον τόπο μας.»
 
«Το οφείλουμε στον εαυτό μας» συνέχισε «το οφείλουμε στην Κύπρο. Μια Κύπρο ενωμένη, αδιαίρετη. Μια Κύπρο της ευημερίας και της προόδου».
 
Μιλώντας για τη σχέση του με τον ζωγράφο, αναφέρθηκε στη βαθιά και ειλικρινή φιλία, η οποία όπως είπε, εδράζεται στις κοινές τους αξίες: την αλληλεγγύη, την ειρήνη, τη συνεργασία και πρωτίστως την αγάπη για την Κύπρο και το κοινό τους όραμα για επανένωση της πατρίδας και του λαού της.
 
«Μέσα από τα υπέροχα έργα του, είπε, ο Ουμίτ Ουνάτσι χαράζει τον δρόμο της συμφιλίωσης και της αρμονικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων στο νησί μας».
 
«Χάρη στον Ουμίτ, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, σήμανα και πάλι το 2014 οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην Αμμόχωστο, για την οποία πρωτοστάτησε στην προσπάθεια αποκατάστασής της» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πληθώρα έργων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και αλλού να επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top