ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών επιθυμεί να τονίσει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου των εκλογέων, για τη διενέργεια αδιάβλητων και αντικειμενικών εκλογών.

Οι διοικητικές και νομοθετικές διευθετήσεις είναι τέτοιες που διασφαλίζουν την πλήρη μυστικότητα της ψήφου των εκλογέων, ιδιαίτερα των εγκλωβισμένων και των φυλακισμένων.

Οι εκλογείς οφείλουν να εισέρχονται μέσα στους εκλογικούς θαλάμους ψηφοφορίας και πίσω από την κουρτίνα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλήρως η μυστικότητα της ψήφου τους, αφού θα ελέγχεται η είσοδος και κάθε κίνησή τους, σε τρόπο ώστε να αποφεύγεται κάθε ενδεχόμενο για τυχόν επηρεασμό τους, από οποιοδήποτε πρόσωπο.

Γι’ αυτό, οι εκλογείς να είναι βέβαιοι ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους και ούτε υπάρχει δυνατότητα να διαπιστωθεί εκ των υστέρων από οποιοδήποτε πρόσωπο η ψήφος τους.

Οι εκλογείς οφείλουν να ελέγχουν και να βεβαιώνονται ότι το ψηφοδέλτιο που τους δίνεται στο εκλογικό κέντρο είναι σφραγισμένο με την σφραγίδα της Δημοκρατίας. 

Κάθε ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο, θα πρέπει να έχει στο εξωτερικό του μέρος την σφραγίδα της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top