ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΤΟΣ 3ΜΗΝΩΝ ΒΡΕΦΟΥΣ: Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον 29χρονο πατέρα

ΘΑΝΑΤΟΣ 3ΜΗΝΩΝ ΒΡΕΦΟΥΣ: Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον 29χρονο πατέρα

Οκτώ χρόνια φυλάκισης επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου στον 29χρονο πατέρα του 3μηνου βρέφους που έχασε τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2018 στην οικία όπου διέμεναν οικογενειακώς, στην Τίμη.

Ο κατηγορούμενος που παραδέχτηκε τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας, προσήχθη την Τρίτη (21/5) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για επιβολή ποινής. 

Η αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Δικηγόρου Βαλεντίνας Χαραλάμπους για μετριασμό της ποινής του πελάτη της, στην προηγούμενη δικάσιμο (16/5) στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ο 29χρονος πατέρας του τρίμηνου βρέφους με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο του παιδιού του αλλά όχι ηθελημένα.

Σημειώνεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης για τη μητέρα του τρίμηνου βρέφους που απεβίωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2018 στην Τίμη, λόγω της μαρτυρίας.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής έχει καταθέσει σχετικό κείμενο ενώπιον του Δικαστηρίου με τα γεγονότα της υπόθεσης. Σημειώνεται πως το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Ανδρέας Μαρνερίδης και Αγγελική Παπέττα ήταν καθοριστικό στην σύλληψη του ζεύγους.

Το χρονικό

Το άτυχο βρέφος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2018, λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο νεαρός πατέρας που κατάγεται από την Ρουμανία, την 17η Φεβρουαρίου 2018 στην κατοικία που διέμενε με την γυναίκα του στην Τίμη, επίσης από την Ρουμανία μαζί με τα τρία τους ανήλικα παιδιά με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο στο γιο του ηλικίας τριών μηνών.

Αρχικά στην κατάθεση του ο πατέρας του βρέφους είχε αναφέρει ότι στις 26 Φεβρουαρίου το παιδάκι του έπεσε από καναπέ ύψους 70 εκατοστών. Ωστόσο σε δεύτερη κατάθεση του στις 28 Φεβρουαρίου ανέφερε πως το μωρό έπεσε από την αγκαλιά του ενώ το κρατούσε όταν ο ίδιος κατέβαινε από μεταλλική σκάλα του σπιτιού του. Ο 29χρονος είπε στη νέα του κατάθεση ότι φοβήθηκε να αναφέρει αρχικά κάτι στις ανακριτικές αρχές φοβούμενος ότι θα του έπαιρναν την επιμέλεια των παιδιών του.

Εξάλλου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τους συνηγόρους υπεράσπισης του βρέφους η μητέρα του μωρού κατέχει βίντεο , σύμφωνα με το οποίο δείχνει το βρέφος να είναι καλά μετά τον τραυματισμό του στο σπίτι.

Σημειώνεται πως το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Ανδρέας Μαρνερίδης και Αγγελική Παπέττα ήταν καθοριστικό στην σύλληψη του ζεύγους.

Ο κ. Μαρνερίδης είχε αποφανθεί μετά τη νεκροτομή που διενήργησε με την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πτώσης από ύψος και πως η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών σημειώνοντας πως τέτοια κάκωση προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top