Επαφές στη Λευκωσία θα έχει ο Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Βουλής των ΗΠΑ

Επαφές στη Λευκωσία θα έχει ο Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Βουλής των ΗΠΑ

Το Κυπριακό, τα ενεργειακά και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ και το θέμα της άρσης του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ κατά της Κύπρου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, που θα έχει τη Δευτέρα 27/5 στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής Έλιοτ Ένγκελ.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο Δημοκρατικός Βουλευτής της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα φθάσει στο νησί την Κυριακή, θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Υπουργό ‘Αμυνας Σάββα Αγγελίδη και με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και να επισκεφθεί το ανθρωπολογικό εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) όπου θα ενημερωθεί για το έργο της Επιτροπής.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE