Επαφές στη Λευκωσία θα έχει ο Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Βουλής των ΗΠΑ

Επαφές στη Λευκωσία θα έχει ο Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Βουλής των ΗΠΑ

Το Κυπριακό, τα ενεργειακά και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ και το θέμα της άρσης του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ κατά της Κύπρου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, που θα έχει τη Δευτέρα 27/5 στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής Έλιοτ Ένγκελ.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο Δημοκρατικός Βουλευτής της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα φθάσει στο νησί την Κυριακή, θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Υπουργό ‘Αμυνας Σάββα Αγγελίδη και με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και να επισκεφθεί το ανθρωπολογικό εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) όπου θα ενημερωθεί για το έργο της Επιτροπής.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE