ΠΑΡΑ-THEMA

ΑΕΛ: Τα οικονομικά και άλλα οφέλη από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κύπρου

ΑΕΛ: Τα οικονομικά και άλλα οφέλη από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κύπρου

Υλικά, ηθικά, οικονομικά και βαθμολογικά οφέλη θα έχει η ΑΕΛ. Αν μάλιστα προχωρήσει και… ανεμίσει «σεντόνι», τότε αυτά πολλαπλασιάζονται.

Του Στέλιου Στυλιανού

Κυπελλούχος Κύπρου είναι από το βράδυ της Τετάρτης 22/5 η ΑΕΛ. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έκανε το καλύτερο δώρο στον Πρόεδρο Αντρέα Σοφοκλέους, ο οποίος είχε τα γενέθλια του κλείνοντας τα 52 του χρόνια.

Ο ισχυρός άντρας των «γαλαζοκιτρίων» σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο κάθε παίκτης έχει πριμ στο συμβόλαιο του για την κατάκτηση του τροπαίου ενώ δεσμεύτηκε και στον αέρα για κάτι… «έξτρα».

Η ομάδα της Λεμεσού αποκόμισε πολλά οφέλη από την κατάκτηση του κυπέλλου και την έξοδο στην Ευρώπη.

Αρχικά  «τσίμπησε» το «καλό» εισιτήριο για την Ευρώπη και το Europa League «κερδίζοντας» 15 επιπλέον μέρες ξεκούρασης, αφού θα ξεκινήσει από τον Β’ και όχι από τον Α’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Στον Β’ γύρο του Europa League έχει εξασφαλισμένες 225.000 χιλιάδες ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τηλεοπτικά δικαιώματα και “market pool”.

Επιπρόσθετα από τη συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου θα λάβει το 60% των εισπράξεων από τα 8.980 εισιτήρια που πωλήθηκαν (το άλλο 40% πάει στον ΑΠΟΕΛ).

Σημαντικό είναι και η αναβάθμιση του «στάτους» και του «prestige» της ομάδας καθώς πλέον είναι η κυπελλούχος Κύπρου και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς, με υψηλότερα συμβόλαια.

Ακόμα ένα όφελος το οποίο δεν μπορεί να μην τονιστεί είναι και η ηρεμία που θα επέλθει στον κόσμο της ομάδας, τη συσπείρωση που θα προκύψει και την περαιτέρω στήριξη στην ΑΕΛ από τους φιλάθλους της την επόμενη σεζόν αφού τα εισιτήρια διαρκείας (παραβλέπουμε την κάρτα φιλάθλου) πιθανότατα θα αυξηθούν σημαντικά.

Ας μην παραβλέψουμε και το γεγονός ότι ως κυπελλούχος Κύπρου και με τη συμμετοχή της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να προσελκύσει πιο εύκολα καλούς ποδοσφαιριστές που βλέπουν ως κίνητρο μια πετυχημένη πορεία στο Europa League.

Τέλος η Ευρωπαϊκή πορεία, υπό προϋποθέσεις φέρνει βαθμούς στο ranking τόσο για την Κύπρο όσο και για την ΑΕΛ που αν φτάσει μακριά και «τσιμπήσει» αρκετούς βαθμούς, αυτοί θα «μεταφράζονται» σε ευνοϊκότερες κληρώσεις τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top