Μέρκελ: «Σέβομαι την απόφαση της Τερέζα Μέι να παραιτηθεί»

Μέρκελ: «Σέβομαι την απόφαση της Τερέζα Μέι να παραιτηθεί»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σέβεται την απόφαση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού να παραιτηθεί στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Καγκελαρίας στο Βερολίνο.

Όπως είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Μαρτίνα Φιτς, «η Καγκελάριος δέχθηκε με σεβασμό την  απόφαση της Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Η συνεργασία τους ήταν  πάντοτε πολύ καλή και σε πνεύμα εμπιστοσύνης. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει και στο μέλλον στενή συνεργασία με τη Βρετανία. Το τι θα γίνει όμως με το Brexit εξαρτάται από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Βρετανίας".

«Επιθυμούμε συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας. Προϋπόθεση, όμως, είναι μια επιτυχημένη ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Μια άτακτη έξοδος δεν θα συνέφερε κανέναν. Επίσης, η Γερμανία και η ΕΕ συνολικά, παραμένουν πιστοί στην απόφαση τους να αναμένουν τις εξελίξεις στη Βρετανία μέχρι την 31η Οκτωβρίου», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Οι επιχειρήσεις από IDF θα συνεχιστούν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες - Ανοιχτά τα Στενά Ορμούζ εκτός για ΗΠΑ και συμμάχων

LIVE: Οι επιχειρήσεις από IDF θα συνεχιστούν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες - Ανοιχτά τα Στενά Ορμούζ εκτός για ΗΠΑ και συμμάχων

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE