ΚΥΠΡΟΣ

Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα για το αίτημα της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα για το αίτημα της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

Η πρωτοβουλία της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να αιτηθεί στη FIFA για άνοιγμα αντιπροσωπείας της στα κατεχόμενα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου, δήλωσε ότι καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την άδεια της τ/κ ομοσπονδίας.

Σημερινά πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων, αλλά και οι αθλητικές σελίδες των εφημερίδων, αναφέρονται στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Αθλητισμού, Ακίφ Κιλίτς, ότι η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει αιτηθεί στην ΦΙΦΑ για να ανοίξει αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου κατά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με το λεγόμενο υπουργό αθλητισμού των κατεχομένων, Σερντάρ Ντενκτάς, ενώ στις δηλώσεις του, ο κ. Ντενκτάς χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως “ένα εξαιρετικό βήμα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αντίθετες όμως είναι οι απόψεις του Σέρτογλου, ο οποίος επέκρινε τη στάση Ντενκτάς λέγοντας ότι η πρωτοβουλία της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αποτελεί “ασέβεια” προς την τ/κ τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου! Αναφέρει μάλιστα πως καμία ενέργεια δεν μπορεί να γίνει χωρίς την άδεια της τ/κ ομοσπονδίας.

Η “Αφρίκα” τιτλοφορεί το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με τον τίτλο “Χωρίς καμία άδεια από εμάς” ενώ η “Γενί Ντουζέν” έχει τίτλο “Δεν μας υπολογίζουν καθόλου”. Η “Κίπρις” κάνει αναφορά στο θέμα στις αθλητικές της σελίδες και έχει τίτλο “Πολλές οι αντιδράσεις”.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ακόμα και λεγόμενοι βουλευτές του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επέκριναν τη στάση του Ντενκτάς, οι οποίοι σε δηλώσεις τους είπαν ότι για να προβεί η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου σε τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε πρώτα να γίνουν διαβουλεύσεις με την τ/κ ομοσπονδία και πρόσθεσαν ότι η πράξη αυτή αποτελεί ασέβεια στους Τ/κ, στην τ/κ ομοσπονδία και κυρίως στους “θεσμούς” του ψευδοκράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top