ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με απόλυτη τάξη ξεκίνησε η ψηφοφορία στην εκλογική περιφέρεια Πάφου

Με απόλυτη τάξη ξεκίνησε η ψηφοφορία στην εκλογική περιφέρεια Πάφου

Με απόλυτη τάξη και ηρεμία άρχισε η εκλογική διαδικασία στην εκλογική περιφέρεια Πάφου για ανάδειξη των έξι αντιπροσώπων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και οι πρώτοι ψηφοφόροι άσκησαν νωρίς-νωρίς το εκλογικό τους δικαίωμα. Βέβαια το ποσοστό προσέλευσης τις πρώτες ώρες, όπως εξάλλου συμβαίνει σε κάθε εκλογική διαδικασία, είναι μικρό. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι συνήθως προσέρχονται στις κάλπες γύρω στις 10:00 και η ψηφοφορία διεξάγεται μέχρι τις 18:00 που κλείνουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου, όλα είναι έτοιμα στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2019.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως στην Επαρχία Πάφου θα ψηφίσουν 54.288 εκλογείς. Απ΄ αυτούς, οι 50.127 είναι Ελληνοκύπριοι, 173 Τουρκοκύπριοι και 3.988 είναι κοινοτικοί οι οποίοι διαμένουν στην Επαρχία Πάφου και δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εδώ και να ψηφίσουν Κύπριους ευρωβουλευτές. Οι εκλογείς θα ψηφίσουν με ταυτότητα ή εκλογικό βιβλιάριο, εκτός από τους κοινοτικούς που θα ψηφίσουν με το MEU1.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως δύο βοηθοί στα εκλογικά κέντρα αντικαταστάθηκαν για λόγους υγείας και δεν σημειώθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Στην Πάφο, ανέφερε, υπάρχουν 131 εκλογικά κέντρα εκ των οποίων τα 44 στις δημαρχούμενες περιοχές και τα 87 στις κοινότητες. Στην Πόλη Χρυσοχούς θα ψηφίσουν οι διαμένοντες σε δύο τουρκοκυπριακές κοινότητες της περιοχής, στην Χρυσοχού και στην Πελαθούσα. Επίσης, η Επαρχία Πάφου διαθέτει και μικρά εκλογικά κέντρα με 50 ως 60 ψηφοφόρους, όπως η Σταυροκόνου με 51 εκλογείς, η Φασούλα με 54, η Δρυνιά με 59, ο Άγιος Νικόλας με 60, αλλά και κέντρα των 600 ή και 700 εκλογέων, όπως Έμπα , Χλώρακα και Κονιά που συγκαταλέγονται στα μεγάλα εκλογικά κέντρα μαζί με τα κέντρα δημαρχούμενων περιοχών. Ακόμη είναι το Πολέμι με 713 εκλογείς και το 6ο Δημοτικό στην Πάφο με 712 εκλογείς.

Σχετικά με τη στελέχωση των εκλογικών κέντρων, η κα. Λάμπρου ανέφερε πως έχει συμπληρωθεί η στελέχωση τους και σ΄ αυτά έχει τοποθετηθεί προεδρεύων, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των εκλογέων τοποθετήθηκαν από δύο μέχρι και τέσσερεις βοηθοί.

Επί ποδός βρίσκονται 540 εργαζόμενοι από τη δημόσια υπηρεσία που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα, ανάμεσα σε αυτούς και 30 άνεργοι πτυχιούχοι που επέδειξαν ενδιαφέρον να εργαστούν στις εκλογές. Σε κάθε ένα από τα 131 εκλογικά κέντρα θα βρίσκεται και ένα μέλος της αστυνομίας ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου θα λειτουργεί αίθουσα επιχειρήσεων.

Η κα. Λάμπρου είπε ακόμη πως απέστειλε στην Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των κέντρων με στόχο τη γνωστοποίηση του Υπουργού Εσωτερικών που έγινε στις 10.5.2019 και αφορά όλες τις περιφέρειες. Επίσης, στις 17 Μαΐου έγινε η σχετική γνωστοποίηση για την κατανομή των εκλογέων.

Σημειώνεται πως επί ποδός βρίσκονται και τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου. Στα εκλογικά κέντρα της Επαρχίας θα απασχοληθούν 189 μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου τόσο από την Αστυνομική Διεύθυνση όσο και από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας που υπηρετούν στην Πάφο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top