ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αυξήθηκε ο τουρισμός σύμφωνα με τον «υπουργό τουρισμού»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αυξήθηκε ο τουρισμός σύμφωνα με τον «υπουργό τουρισμού»

Πέραν του ενός εκατομμυρίου τουριστών επισκέφτηκαν τα κατεχόμενα το 2018 ενώ αύξηση παρουσίασαν και τα έσοδα από τον τουρισμό, σύμφωνα με  τον «υπουργό τουρισμού» Φιρκί Ατάογλου, ο οποίος ανέφερε ότι ο αριθμός των τουριστών αποτελεί ρεκόρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ατάογλου είπε στις δηλώσεις του ότι, ο αριθμός των κλινών στα τουριστικά καταλύματα αυξήθηκε από 20,393 σε 25,241 ενώ με την ανέγερση νέων καταλυμάτων, 4 στην Βοκολίδα, τρία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τρία στην Κερύνεια και ένα στο Τρίκωμο, ο αριθμός των κλινών θα αυξηθεί κατά δέκα χιλιάδες μέχρι και το 2020.
 
Αναφέρθηκε ακόμα και στα έσοδα από τον τουρισμό λέγοντας ότι ενώ το 2015 τα έσοδα ήταν 697 εκατομμύρια δολάρια, το 2018 τα έσοδα αυξήθηκαν φτάνοντας τα 960 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία: «Η μη λύση δεν είναι λύση» – Μήνυμα για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Προεδρία: «Η μη λύση δεν είναι λύση» – Μήνυμα για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσίευσε βίντεο και μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι η κατοχή μέρους της Κύπρου συνεχίζεται και επαναβεβαιώνοντας τη θέση της για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.