ΕΛΛΑΔΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ: Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι λάβαμε το μήνυμα του

ΤΣΙΠΡΑΣ: Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι λάβαμε το μήνυμα του

Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το μήνυμα του ελληνικού λαού, όπως αυτό αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαΐου.


«Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. […] Χάσαμε μια μάχη, αλλά έχουμε μπροστά μας τον κρίσιμο πόλεμο. Δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας τόσο τα μέλη και τους βουλευτές του κόμματος, όσο και τους πολίτες που κατέθεσαν την εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις χθεσινές εκλογές.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο αγώνας των εθνικών εκλογών μπορεί να κερδηθεί, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του σε ανασυγκρότηση και σε ακόμη καλύτερη οργάνωση.

«Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα χρόνια. Κάναμε κι εμείς λάθη, κάναμε συμβιβασμούς. Απογοητεύσαμε κάποιους γιατί δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τη χώρα από τη μια μέρα στην άλλη. Έχουμε ευθύνη για αυτό, την οποία ποτέ δεν αρνηθήκαμε», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι μέσα στη βούληση του κόμματος για έναν «ριζικό κοινωνικό μετασχηματισμό», ενδεχομένως να επικράτησε και ένα στοιχείο «βολονταρισμού».

«Τώρα έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πια πολύ καλά ότι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος, πολύ περισσότερη προσπάθεια για να αποκτήσουμε την πατρίδα που θέλουμε, το κράτος που θέλουμε, τη ζωή που θέλουμε», υπογράμμισε σχετικά.
 
Αναφερόμενος στην απόφασή του να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η απόφαση για τη μη εξάντληση της κυβερνητικής θητείας αποτελεί μια «απόδειξη σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας και των μηνυμάτων που έστειλαν οι πολίτες στις Ευρωεκλογές».

Θέτοντας το δίλημμα πάνω στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας που στηρίζει, σύμφωνα με τον ίδιο, η Νέα Δημοκρατία και σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία, που «θα προσπαθήσει να διευρύνει την προστασία και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας», όπως είπε.

Δεσμευόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη για δημόσια προγραμματική αναμέτρηση των δύο κομμάτων, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι στις εθνικές εκλογές αναμετρούνται δύο μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές παραδόσεις: από τη μια η παράδοση του «σκληρού νεοφιλελευθερισμού», και από την άλλη «η παράδοση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής ισότητας και της κοινωνικής προστασίας», όπως σημείωσε.

Απευθύνοντας κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου, και ειδικότερα προς το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι γνωρίζουν πλέον ότι «ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα έχει μετακινηθεί προς τα Δεξιά τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και στην κάλπη των εθνικών εκλογών, το αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα μπορεί να αναστραφεί.

«Το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πρώτο ημίχρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά, διατυπώνοντας προς τη Νέα Δημοκρατία το μήνυμα «να μην συμπεριφέρονται σαν κυβερνήτες πριν ο λαός δώσει την τελική του ετυμηγορία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top