ΠΑΡΑ-THEMA

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 18ων ΑΜΚΕ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 18ων ΑΜΚΕ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27/5 παραμονή της έναρξης της αγωνιστικής δράσης, η τελετή έναρξης των 18ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης.


Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ στο Μαυροβούνιο, Ευτύχιος Γιαξής, η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παλιά πόλη της Μπούντβα και συνοδεύτηκε πριν από την έναρξη και κατά τα πρώτα στάδια από βροχή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο και παρουσίαση κάποιων γενικών πληροφοριών για τη διοργάνωση, ακολούθησε τραγούδι και χορευτικά, ενώ στη συνέχεια παρέλασαν οι αποστολές των εννέα χωρών. Σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής ήταν ο 28χρονος σκοπευτής Ανδρέας Μακρής. Στη συνέχεια, έγινε η έπαρση της σημαίας του Μαυροβουνίου την ώρα που χορωδία έψαλλε τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Αργότερα παρουσιάστηκε μέσα από δέκα φωτογραφίες η ιστορία του Μαυροβουνίου, με τους διοργανωτές να δίνουν στη συνέχεια έμφαση στις αθλητικές επιτυχίες της χώρας. Την Ολυμπιακή Φλόγα άναψε η Μπογιάνα Πόποβιτς, που θεωρείται από πολλούς η κορυφαία αθλήτρια του Χάντμπολ -παγκοσμίως- της περασμένης δεκαετίας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές προσωπικότητες της διοργανώτριας χώρας. 

Η βραδιά στην παλιά πόλη της Μπούντβα ολοκληρώθηκε με φαντασμαγορικό τρόπο καθώς δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της πρώτης σε τουρισμό πόλης της Μαυροβουνίου, ενώ ακολούθησαν φολκλόρ χοροί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top