ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Κατάθεση τριών μαρτύρων για την ανθρωποκτονία του 39χρονου

ΠΑΦΟΣ: Κατάθεση τριών μαρτύρων για την ανθρωποκτονία του 39χρονου

Κατάθεση τριών μαρτύρων κατηγορίας στο Κακουργιοδικείο Πάφου για υπόθεση ανθρωποκτονίας Βρετανού.

Συνεχίστηκε την Τρίτη 28/05 η ακροαματική διαδικασία για την ανθρωποκτονία του Βρετανού, Robert James Birch, στις 24 Ιουνίου 2018, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας, που εκδικάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Κατηγορούμενος είναι 35χρονος. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου Βρετανού   Robert James Birch και το αδίκημα της απόπειρας φόνου σε βάρος 32χρονου που τον συνόδευε το μοιραίο βράδυ.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τρεις νέους μάρτυρες κατηγορίας. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της μπυραρίας στον Κόλπο των Κοραλίων, στην οποία σημειώθηκε η αψιμαχία, πριν το θανατηφόρο δυστύχημα στον δρόμο προς το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, τον γιο του ιδιοκτήτη του μπαρ που επίσης εργαζόταν στον χώρο αυτό το βράδυ του περιστατικού και δυο αστυνομικούς της Τροχαίας Πάφου.

Ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας και ο γιος του ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος λογομάχησε με τους δυο Βρετανούς και αναγκάσθηκαν να τους βγάλουν και τους τρεις εκτός του καταστήματος. Είπαν επίσης ότι τόσο ο κατηγορούμενος, όσο και οι δυο Βρετανοί είχαν πιει αρκετά εκείνο το βράδυ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου δικηγόρος, Σάββας Μάτσας, προέβαλε την θέση ότι ο πελάτης του παρά τις προκλήσεις που δέχθηκε από τους δυο Βρετανούς αλλά και τον ξυλοδαρμό του, τουλάχιστον από τον ένα, όταν επιχείρησε να πιάσει από το χέρι την κοπέλα που τον συνόδευε και να φύγουν από το κατάστημα, ουδέποτε απάντησε, και ότι ο μοναδικός του στόχος ήταν να εγκαταλείψουν  την μπυραρία. 

Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι έλαβαν την πληροφορία για το δυστύχημα και για το όχημα που εγκατέλειψε τους δυο Βρετανούς, όταν τους κτύπησε. Ανέφεραν, στη συνέχεια, ότι εντόπισαν τον κατηγορούμενο και την κοπέλα κοντά στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου με την κοπέλα να προβαίνει σε ομολογία ότι  αυτός "τους πάτησε σκόπιμα με το αυτοκίνητο".

Ο συνήγορος υπεράσπισης αμφισβήτησε έντονα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός υποδεικνύοντας ότι δεν είχε μαζί του το βράδυ του επεισόδιο το προσωπικό του σημειωματάριο.

Ο αστυνομικός αντέτεινε ότι μπορούσε να θυμηθεί δυο- τρεις φράσεις των εμπλεκομένων σε ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο.

Επέκρινε επίσης τον αστυνομικό που έδωσε κατάθεση στο ΤΑΕ ότι δεν σημείωσε την ημερομηνία της κατάθεσης, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό απαράδεκτο αλλά και ύποπτο.

Ο 35χρονος κατηγορείται ότι με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο στον Robert James Birch τέως από την Αγγλία. Συγκεκριμένα στις 02:30 της Κυριακής 24ης Ιουνίου 2018, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο όχημα  κτύπησε  δύο πεζούς οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν άνδρα ηλικίας 39 ετών νεκρό στο έδαφος και το δεύτερο άνδρα ηλικίας 32 ετών τραυματία. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια.

Από το εν λόγω όχημα θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άντρας και μια γυναίκα. Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 35 ετών ο άντρας και 23 ετών η γυναίκα, εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Ο 35χρονος δεν παραδέχθηκε καμία από τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και η 23χρονη, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί, αφού δεν προέκυψαν οποιοδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 4 Ιουνίου  και ο κατηγορούμενος μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top