ΝΕΟΣ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Επιμένουν οι πληροφορίες για Σαββίδη - Πληροί μια βασική προϋπόθεση

ΝΕΟΣ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Επιμένουν οι πληροφορίες για Σαββίδη - Πληροί μια βασική προϋπόθεση

Όλο και πιο έντονες οι πληροφορίες ότι ο Γιώργος Σαββίδης θα είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, μετά την αποχώρηση του Ιωνά Νικολάου.

Οι πληροφορίες εδράζονται και στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα αναζητούσε το νέο πρόσωπο ανάμεσα σε επιφανείς προσωπικότητες με καταγωγή από την Αμμόχωστο.

Ο κ. Σαββίδης είναι δικηγόρος κατάγεται από την Αμμόχωστο και κατοικεί στην Λεμεσό.

Ασχολείται με το ναυτικό δίκαιο και ναυτιλιακά θέματα.

Είναι γιος του πρώην Δικαστή του Ανωτάτου, Λουκή Σαββίδη.

Τον γρίφο αναμένεται να λύσει ο Νίκος Αναστασιάδης μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.