ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ: Πήγαν με φέρετρο οι κάτοικοι και ιερείς - «Πάνω από τα πτώματά μας» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ: Πήγαν με φέρετρο οι κάτοικοι και ιερείς - «Πάνω από τα πτώματά μας» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (29/5), κάτοικοι της περιοχής αλλά και ιερείς μαζεύτηκαν στην Χρυσοσπηλλιώτισσα για να απαιτήσουν την διακοπή των εργασιών.

Της Γεωργίας Παππούτα

Συγκεκριμένα μεγάλη μερίδα ατόμων, ανάμεσά τους και ιερείς της εκκλησίας, βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης (29/5) έξω από την Παναγία την Χρυσοσπηλιώτισσα για να αποτρέψουν τις εργασίες ιδιωτικής εταιρείας να δημιουργήσει πρατήριο καυσίμων, με τα κατασκευαστικά έργα που γίνονται να προκαλούν σημαντικές καταστροφές στο Σπήλαιο.

Αυτή τη στιγμή (08:20) στο σημείο βρίσκονται και μέλη του ΕΛΑΜ καθώς και ο Γιώργος Περδίκης από το Κίνημα Οικολόγων. 

Οι κάτοικοι με συνθήματα και πανό θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι: «Μόνο πάνω από τα πτώματά μας θα προχωρήσουν οι εργασίες». Να σημειώσουμε επίσης ότι στο σημείο επιχείρησαν να κουβαλήσουν και ένα φέρετρο, με το οποίο θέλουν να ενδυναμώσουν τα μηνύματά τους. 

Στο σημείο υπάρχει αστυνομική δύναμη, ενώ οι δρόμοι έχουν κλείσει. 

 Δείτε φωτογραφίες και video από το σημείο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE