ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Στήνουν τους S400 πάνω από την Κύπρο- Πυραυλική «ομπρέλα» για Πορθητή

Bloomberg: Στήνουν τους S400 πάνω από την Κύπρο- Πυραυλική «ομπρέλα» για Πορθητή

Περιπλέκει το σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο το καθεστώς Ερντογάν, αφού εν μέσω έντασης με τις ΗΠΑ για τους S400 αλλά και “πόλεμου” ανακοινώσεων με την Ε.Ε. για τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ, τοποθετούν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα πάνω από την Κύπρο.

Το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν οι ρωσικοί S400, στις νότιες ακτές της Τουρκίας, εξετάζει η Άγκυρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg την Πέμπτη (30/5) που επικαλείται τέσσερα άτομα με γνώση των συζητήσεων, έτσι ώστε το μεγάλου βεληνεκές πυραυλικό σύστημα να καλύπτει και τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν τα πλοία που διενεργούν εργασίες έρευνας για εξόρυξη φυσικού αερίου, στη Μεσόγειο.

Πάντως, οι πηγές του Bloomberg, θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμες, καθώς όπως εξηγεί και το δημοσίευμα, το ζήτημα χαρακτηρίζεται ως “ευαίσθητο”

Αν και το δημοσίευμα δεν αναφέρει ποιο σημείο προσπαθεί να θωρακίσει η Άγκυρα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για τις περιοχές όπου προχωρεί σε παράνομες ενέργειες το πλωτό γεωτρύπανο “Πορθητής” και το ερευνητικό σκάφος “Μπαρμπαρός”, που αλωνίζουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top