ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γιαννάκης: Προσβλέπουμε στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού με την στήριξη του ΟΗΕ

Γ. Γιαννάκης: Προσβλέπουμε στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού με την στήριξη του ΟΗΕ

Η στήριξη του ΟΗΕ ήταν και είναι σημαντική, και με τη συμβολή του προσβλέπουμε στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού, δήλωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

O κος. Γιαννάκη σε χαιρετισμό του, την Παρασκευή (31/05) το βράδυ, στο ετήσιο Φεστιβάλ «Ειρηνική Συμβίωση», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ηνωμένων Εθνών Κύπρου, στο Πάρκο Ακροπόλεως, στη Λευκωσία ανάφερε: «Από τα γεγονότα που επακολούθησαν της ανεξαρτησίας του 1960, και με την τουρκική εισβολή του 1974,  η Κυπριακή Δημοκρατία, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών,  ζήτησε τη βοήθεια και στήριξη του. Η στήριξη του Οργανισμού ήταν και είναι σημαντική, και με την συμβολή του προσβλέπουμε στην επίτευξη λύσης, με την οποία  δεν θα χρειάζονται οι υπηρεσίες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και θα εφαρμόζονται  τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο για όλους του κατοίκους της. Μια λύση χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής».

Πρόσθεσε πως για 45 σχεδόν χρόνια «αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της πατρίδας μας. Ζητούμε τα αυτονόητα. Την εφαρμογή των Ψηφισμάτων και  βασικών αρχών που διέπουν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος,  με την αρμονική συνύπαρξης όλων των κατοίκων του νησιού μας Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Λατίνων και Μαρωνιτών», συμπλήρωσε.
 
Είπε, παράλληλα, ότι ο ΟΗΕ έχει διαχρονικά σχεδιάσει τον καθορισμό των προτεραιοτήτων της ανθρωπότητας για την ευημερία των λαών, αντιμετωπίζοντας συλλογικά τις διεθνείς προκλήσεις.
 
«Ο ρόλος του δεν περιορίζεται μόνο στο να  διαμεσολαβεί στην επίλυση συγκρούσεων, αλλά εφάρμοσε και πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, είτε από μεταδοτικές ασθένειες, είτε αντιμετώπιση προσφυγικών ροών», ανέφερε.
 
Ως πολίτες του κόσμου, συνέχισε ο κ. Γιαννάκη, «θα πρέπει να αναπτύξουμε κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης και αποδοχής της διαφορετικότητας αλλά και στήριξη εκείνων που χρειάζονται τη βοήθεια μας».
 
«Αυτός είναι ο στόχος της ετησίας αυτής εκδήλωσης την οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ηνωμένων Εθνών Κύπρου. Να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή,  με την οποία δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά και τους νέους να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα, να δημιουργήσουν φιλίες και να κτίσουν τις γέφυρες ειρηνικής συνύπαρξης σε μια ευημερούσα ευρωπαϊκή Κύπρο», κατέληξε.


(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top