ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Φωνάζουν οι επαγγελματίες οδηγοί- «Λήγουν οι άδειες οδήγησης μας πιο γρήγορα από λάθος»

ΚΥΠΡΟΣ: Φωνάζουν οι επαγγελματίες οδηγοί- «Λήγουν οι άδειες οδήγησης μας πιο γρήγορα από λάθος»

Επαγγελματίες οδηγοί καταγγέλλουν στο ThemaOnline λάθος χειρισμό από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) σε ότι αφορά την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών.

Αρκετά παράπονα έλαβε η σελίδα μας από επαγγελματίες οδηγούς για την ανανέωση των αδειών τους με ημερομηνία πρόωρης λήξης, έχοντας ως αποτέλεσμα να τους προκαλείται πρόβλημα ακόμη και για την σύνταξή τους.

Ο κύριος Στέλιος (κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης) μας αναφέρει ότι λόγω λάθος χειρισμού με τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ), υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει χωρίς επαγγελματική άδεια αρκετούς μήνες πριν από την σύνταξή του.

Ο λόγος, όπως μας αναφέρθηκε, οφείλεται στην λανθασμένη ημερομηνία έκδοσης που αναγράφεται στο ΠΕΙ, σε αντίθεση με αυτήν που ολοκλήρωσε τα σεμινάρια επαγγελματικής ικανότητας, με αποτέλεσμα η άδεια οδήγησης του να λήξει πιο γρήγορα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε στο ThemaOnline ο κ. Πέτρος Ξενοφώντος – Ανώτερος Λειτουργός ΤΟΜ- οι επαγγελματικές άδειες ανανεώνονται με βάση την ημερομηνία έκδοσης του εν λόγω πιστοποιητικού (ΠΕΙ) και διαρκούν μέχρι 5 χρόνια.

Εάν ο επαγγελματίας οδηγός καθυστερήσει να παρουσιαστεί στο ΤΟΜ για ανανέωσης της άδειας του, τότε η ανανεωμένη επαγγελματική άδεια οδήγησης θα λήξει νωρίτερα (δηλαδή όσο διάστημα έγινε η καθυστέρηση).

Οι επαγγελματίες οδηγοί από την άλλη διαμαρτύρονται με την εν λόγω διαδικασία κάνοντας λόγω για λάθος αναγραφόμενες ημερομηνίες στα πιστοποιητικά του ΠΕΙ, οι οποίες προκαλούν την πρόωρη λήξη αδειών τους.

Μεταξύ άλλων διερωτώνται με ποιά λογική το ΤΟΜ προχωρεί με αυτήν την διαδικασία (να αναγράφει λανθασμένες ημερομηνίες), αφού η παρακολούθηση των σεμιναρίων για εξασφάλιση του ΠΕΙ, γίνεται μήνες πριν από την λήξη των αδειών τους.

Αυτό εν τέλει, όπως αναφέρουν επαγγελματίες οδηγοί, προκαλεί την αχρείαστη ταλαιπωρία τους.

Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Ξενοφώντος, αυτή είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να γίνεται από τους επαγγελματίες οδηγούς, για να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των επαγγελματιών ομάδων.

Εν τέλει, μέσω του ThemaOnline, ο κ.Ξενοφώντος, στέλνει το μήνυμα σε όλους τους επαγγελματίες οδηγούς οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν υποστεί κάποιο λάθος από το ΤΟΜ στις ημερομηνίες των πιστοποιητικών τους, να επικοινωνήσουν με την διεύθυνση ούτως ώστε να επιλυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top