ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τα «καυτά» θέματα που θα συζητηθούν στο έκτακτο Υπουργικό

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τα «καυτά» θέματα που θα συζητηθούν στο έκτακτο Υπουργικό

Υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε εκτάκτως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη 13/06.

Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας «Sabah» στο έκτακτο Υπουργικό θα συζητηθούν τόσο εθνικά όσο και διεθνή ζητήματα, από τις τελευταίες εξελίξεις και την αγορά των ρωσικών S-400 μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον ίδιο τον Ερντογάν, πραγματοποιείται πριν από το ταξίδι του προέδρου της χώρας στη G-20 στις 28-29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, τη συζήτηση αναμένεται να μονοπωλήσει η αγορά των ρωσικών S-400 και οι «κυρώσεις» που η εν λόγω κίνηση έφερε.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας κλονίζονται συνεχώς τόσο με την επιβολή επιπρόσθετων δασμών, όσο και με τον πρόσφατο τερματισμό της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων, στα αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35.

H κυβέρνηση των ΗΠΑ, κατέστησε σαφές στην Άγκυρα πως εάν προχωρήσει η αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων, S-400, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις, με την Τουρκία να «απαντά» πως η αγορά των πυραύλων είναι τελεσίδικη καθώς έχει ήδη κλείσει και δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Κατά τη συνεδρία του Υπουργικού την Πέμπτη 13/06, αναμένεται ο υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, να ενημερώσει τους υπόλοιπους για την επιστολή που έλαβε πρόσφατα από τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Patrick Shanahan.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Οι Υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Τουρκίας θα «ανταλλάξουν απόψεις» για τους S-400

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ο Shanahan, τόνισε πως εάν προχωρήσει η αγορά των ρωσικών S-400 τότε οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, που έχει παραγγείλει η Τουρκία. Ακόμη ανέφερε πως το Πεντάγωνο σκοπεύει να τερματίσει οριστικά την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στις 31 Ιουλίου, εάν η Τουρκία δεν αλλάξει τη στάση της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top