ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίπτουν Χαραλαμπίδου και Άντρος ότι στοχοποιείται η βουλευτής από το ΑΚΕΛ

Απορρίπτουν Χαραλαμπίδου και Άντρος ότι στοχοποιείται η βουλευτής από το ΑΚΕΛ

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου απορρίπτει κατηγορηματικά τη θέση ότι η ανακοίνωση του κόμματός της για την θυελλώδη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου για το ακίνητο στη Γερμασόγεια αφορούσε την ίδια.

 

Σε ανάρτησή της στο facebook, σημείωσε: «Έλεος πια, ισχυρίζονται ότι το κόμμα μου αποφάσισε, ενώ έχει μια εμπεριστατωμένη έκθεση και τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, και είχε στην γωνιά το υπουργικό για αποφάσεις του:

1.Να σταθεί στο πλευρό του Υπουργού του Αναστασιάδη

2.Να υπερασπιστεί τους πελάτες του Δικηγορικού γραφείου Ρίκκου Ερωτοκρίτου,

3.Την Εισαγγελέα που το ίδιο το κόμμα μου κατάγγειλε το 2015 για το θέμα με το ΙΠΕ , τις παρεμβάσεις της ,και πάλι για εμπλοκή με το ίδιο γραφείο, Ρ. Ερωτοκρίτου,

4.Την στιγμή μάλιστα που επιχείρησαν να στρέψουν, ως συνηθίζουν, τα φώτα στον προηγούμενο Υπουργό του 2010, Νεοκλή Συλικιώτη, για την ανταλλαγή, πράγμα που απέρριψε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας και τα έβαλε με τη Βουλευτή του όπως αναφέρει το οποίο δημοσίευμα που κάποιοι κυκλοφορούν ευρέως υπό την μορφή ψιθύρου.

5. Και με την Χαραυγή να υιοθετεί και να έχει ως κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο της τα όσα καταθέσαμε, την επόμενη της συνεδρίασης. Ειλικρινά, Έλεος! (Και η Βουλή έχει και πρακτικά να θυμίσω πολλούς και του 2015 και χθες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για όσα είπε και έπραξε )». Να σημειωθεί ότι στην επίμαχη συνεδρία υπήρξε ένταση. Το θέμα που τέθηκε υπό το μικροσκόπιο της εν λόγω επιτροπής αφορούσε ανταλλαγή κρατικής γης 14.000 τετραγωνικών μέτρων με ιδιωτική γη 7.500 τ.μ..

Στην συνεδρία συμμετείχαν ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ανδρέας Σωκράτους. Το θέμα είχε εγγράψει προς συζήτηση ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ενώ το είχε συνυπογράψει η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η τελευταία είχε κάνει λόγο ανάμεσα σε άλλα για γνωμάτευση εξπρές, η οποία εκδόθηκε από δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ την ίδια ημέρα, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονή μας διαφωνία με τον τρόπο που μετατράπηκε σήμερα η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής σε ‘λαϊκό δικαστήριο΄. Τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν το ΑΚΕΛ αλλά ούτε και την Κοινοβουλευτική μας ομάδα. Η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής έχει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο εφόσον λειτουργεί με σοβαρότητα, σε δημοκρατικά πλαίσια και στοιχειώδη σεβασμό προς όλους». Πολλοί ήταν αυτοί που εξέλαβαν αυτή την ανακοίνωση ως επιθετική για την Χαραλαμπίδου.

Η ανάρτηση της ίδιας στο facebook, ωστόσο, αλλά και δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού για το θέμα (δήλωσε στο Sigmalive ότι «δεν τίθεται κάνενα θέμα για την Ειρήνη»), δεν συνηγορούν με βεβαιότητα για κάτι τέτοιο…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top