ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου») για μια ακόμα χρονιά παρουσιάζει θετικά οικονομικά αποτελέσματα και ισχυροποιεί τη θέση της στην Κυπριακή αγορά.»

«Η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου») για μια ακόμα χρονιά παρουσιάζει θετικά οικονομικά αποτελέσματα και ισχυροποιεί τη θέση της στην Κυπριακή αγορά.»

Συνέχεια στην κερδοφόρα πορεία - Ισχυροποίηση χρηματοοικονομικής θέσης - Ηγετική παρουσία στους τομείς δραστηριοποίησης

Η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου») για μια ακόμα χρονιά παρουσιάζει θετικά οικονομικά αποτελέσματα και ισχυροποιεί τη θέση της στην Κυπριακή αγορά.

Συγκεκριμένα στις 31 Δεκεμβρίου 2014,

  • Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα ΕΥΡΩ 38.6 εκ.
  • Οι καταθέσεις πελατών αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το τέλος του 2013.
  • Η πλεονάζουσα ρευστότητα υπερέβη τα ΕΥΡΩ 2δις με τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (Loans to Deposits Ratio), εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με δέσμευση καταθέσεων, να διατηρείται  στο πολύ χαμηλό επίπεδο του 28%.
  • Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (CAD ratio) πέραν του 20%.
  • Ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPL ratio), με βάση τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ), υπολογίστηκε στο 7,2%, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο του μέσου όρου του Κυπριακού Τραπεζικού συστήματος.
  • Διατηρήθηκε η χαμηλή βάση κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη κόστους προς έσοδα (Cost to Income Ratio) να ανέρχεται στο 24%.

Η Eurobank Κύπρου από την πρώτη μέρα λειτουργίας της το 2007, ακολουθεί μια επιτυχημένη πορεία, η οποία εδράζεται μεταξύ άλλων, στην ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, τόσο σε επίπεδο ισολογισμού όσο και οργανικής επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας, στην προσήλωση της στην παροχή υψηλής ποιότητας εξυπηρέτησης, στην ποιότητα του προσωπικού της και στην συντηρητική πολιτική που τη διακρίνει σε ότι αφορά την ανάληψη κινδύνων.

Τα πιο πάνω χαρακτηριστικά επέτρεψαν στην Eurobank Κύπρου να σφραγίσει την ηγετική της παρουσία στους τομείς δραστηριοτήτων της και συγκεκριμένα στην Τραπεζική Διεθνών Εταιρειών, Διαχείρισης Περιουσίας (Wealth Management), Μεγάλων Επιχειρήσεων, καθώς και στις Κεφαλαιαγορές (Capital Markets).


Η Eurobank Cyprus Ltd είναι κυπριακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007, λειτουργεί αυτόνομα και διέπεται από όλους τους νόμους και κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top