ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ΠΡΟΦΙΛ του Χαλένιους που έρχεται για… «κίλερ» – Η μεταγραφή 1,8 εκατ. και ο… Φαν Μπάστεν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΠΡΟΦΙΛ του Χαλένιους που έρχεται για… «κίλερ» – Η μεταγραφή 1,8 εκατ. και ο… Φαν Μπάστεν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε τον Λίνους Χαλένιους για τα επόμενο δύο χρόνια και ευελπιστούν στα… μάτια του Σουηδού να έχουν βρει τον γκολτζή που χρειάζεται η ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα των γαλαζοκιτρίνων ήταν το σκοράρισμα. Το πώς ο επιθετικός, δεν είχε σκοράρει τόσα πολλά τέρματα και έπαιρνε βοήθειες από αλλού ο ΑΠΟΕΛ για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Αυτό μπορεί να τελειώσει με την κάθοδο του Λίνους Χαλένιους! Για ακόμα μια χρονιά οι ιθύνοντες των πρωταθλητών έβαλαν… βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτηθεί ένας καλός φορ. Στις προηγούμενες χρονιές, (μετά τη φυγή Ποτέ και Ντε Καμάργκο), αυτό δεν «πέτυχε». Δεν ήρθε ο επιθετικός που θα έκανε τη διαφορά. Πλέον, όμως, με τον Σουηδό, μπορεί να σταματήσει αυτή η «ξηρασία» που έχει η επιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ.

Ο Χαλένιους, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, το 2006 από την ομάδα της καρδιάς του, και της περιοχής στην οποία μεγάλωσε, τη Σούντσβαλ. Έμεινε εκεί μέχρι το 2009, μετρώντας 57 συμμετοχές και 10 γκολ.

Τη μεταγραφική περίοδο του 2009, ο Σουηδός ήταν πολύ κοντά στο να Έργκιτε, όμως ο ίδιος απέρριψε τη Σουηδική ομάδα, υπογράφοντας αλλού!

Τότε ήταν που έφυγε από τη Σούντσβαλ, αλλά όχι από τη Σουηδία, καθώς μετακόμισε στη Χάμαρμπι κάνοντας «τρελή» χρονιά και συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα. Πέτυχε 18 γκολ σε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με τον Σουηδό να έχει ως highlight της καριέρας του,  εκείνο το εξαιρετικό γκολ που το χαρακτήρισαν ίδιο με του Μάρκο Φαν Μπάστεν, κόντρα στη Συριάνσκα, στις 20 Ιουνίου του 2010. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τέρμα, πήρε τη δεύτερη θέση στα βραβεία Πούσκας.

Μετά από όλα αυτά ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα! Η Τζένοα τον έκανε δικό της, βγάζοντας από τα ταμεία της 1.800.000, το Σεπτέμβριο του 2010 για τρία χρόνια, μέχρι το 2013, ωστόσο το 2011, τον έδωσε δανεικό στη Λουγκάνο με 9 συμμετοχές και 3 γκολ.

Το 2012 ο Χαλένιους άφησε την Ελβετία, και πήγε στην Ιταλία, για λογαριασμό των «Ροσομπλού», ωστόσο έφυγε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στην Μπάντοβα, ομάδα της Β’ κατηγορίας της Ιταλίας.  Με τους «Παταβίνι» μέτρησε 14 συμμετοχές (οι δύο στο Κόπα Ιτάλια) με 2 γκολ.

Με τους «Γκριφόνε» κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή, και αυτή για 45’ μόνο. Έτσι, η καριέρα του στην Ιταλία είχε κλείσει.

Το 2013, πήγε ξανά στην Ελβετία αυτή τη φορά όμως στην Αράου. Με τη «μαυρόασπρη» στολή σε 22 εμφανίσεις σκόραρε 5 γκολ. Όμως, του είχε λείψει η Σουηδία!

Μετά από αυτή την… περιπλάνηση, λοιπόν, ο Χαλένιους, υπογράφει ξανά στη Χάμαρμπι το 2014. Έμεινε μέχρι το 2015, καταγράφοντας 32 συμμετοχές και βρίσκοντας δίκτυα 5 φορές.

Το 2016 πήγε στην Χέλσινγκμποργκς, ομάδα της χώρας του,  με 18 εμφανίσεις και 2 τέρματα.

Το 2017, ο Χαλένιους επέστρεψε «σπίτι» του. Στην ομάδα που είχε κάνει τα πρώτα του βήματα. Στη Σούντσβαλ. Με περισσότερη εμπειρία αυτή τη φορά, ήταν έτοιμος να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Στα δύο χρόνια παρουσίας του εκεί, το κοντέρ έγραψε 53 συμμετοχές και 24 τέρματα.

Στις μικρότερες εθνικές ομάδες της χώρας του «ανέβαινε» πολύ γρήγορα τα… σκαλιά. Το 2004 μέχρι το 2006 ήταν στην Εθνική Σουηδίας Κ17 έχοντας 8 συμμετοχές και 2 γκολ. Το 2006 μέχρι το 2008 στην Κ19 μέτρησε 10 εμφανίσεις με ισάριθμα γκολ (2).

Πλέον, ο Σουηδός, έρχεται στον ΑΠΟΕΛ, για να γίνει ο σκόρερ που έψαχνε η ομάδα, ως «καθαρόαιμο» 9άρι. Στα 30 του χρόνια, θα έχει πρώτη φορά… «επαφή» με Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (είτε Τσάμπιονς Λιγκ, είτε Γιουρόπα Λιγκ)!

Ο Χαλένιους είναι 1,87, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει το γκολ με κεφαλιές, ενώ παρά το ύψος του, είναι καλός τεχνίτης. Ο Ντομένικο Τέτι, καταλαβαίνει πως η γραμμή κρούσης είναι ίσως η πιο σημαντική σε μια ομάδα, πόσο μάλλον στους πρωταθλητές που αφενός είχαν πρόβλημα στη συγκεκριμένη, και αφετέρου θέλουν όσο ποτέ να βρεθούν σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να δώσει στον Λίνους αυτό που του λείπει (ευρωπαϊκή διάκριση) και ο Σουηδούς μπορεί να δώσει στην ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι αυτή που θέλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά (γκολ)! Έτσι, η «δίψα» και των δύο πλευρών, μπορεί να… μετατραπεί σε κάτι πολύ καλό! Με την αξία του Σουηδού να κοστολογείται στο 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με την πλατφόρμα Τransfermarkt, είναι λογικό, οι ελπίδες για το ότι θα «βγει» στους πρωταθλητές, αυτή η μεταγραφή, να είναι πολλές, ωστόσο όπως πάντα, το γήπεδο «μιλάει» για τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top