Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλους 1.000 στρατιωτικούς στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλους 1.000 στρατιωτικούς στη Μέση Ανατολή

Ο υπηρεσιακός Yπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, ανακοίνωσε την ανάπτυξη περίπου 1.000 επιπλέον Αμερικανών στρατιωτικών στη Μέση Ανατολή, με "αμυντικούς σκοπούς", κατ` αυτόν, με επικαλούμενος τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον περί των "απειλών" του Ιράν.

"Οι πρόσφατες ιρανικές επιθέσεις επιβεβαιώνουν τις αξιόπιστες πληροφορίες που είχαμε λάβει για την εχθρική συμπεριφορά των ιρανικών δυνάμεων και οργανώσεων που αποτελούν ενεργούμενά τους, που απειλούν το προσωπικό και τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή", ανέφερε ο Σάναχαν, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί χωρίς περιστροφές την Τεχεράνη ότι διέπραξε τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στη θάλασσα του Ομάν την περασμένη Πέμπτη. Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ενεχόταν στις επιθέσεις αυτές.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE