ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τι προκαλεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα μέσα στο καλοκαίρι – Γιατί μετά το μεσημέρι

ΚΥΠΡΟΣ: Τι προκαλεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα μέσα στο καλοκαίρι – Γιατί μετά το μεσημέρι

Συνηθισμένο φαινόμενο οι βροχές και οι καταιγίδες το καλοκαίρι, σύμφωνα με λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας, ο οποίος εξήγησε στο ThemaOnline πώς προκαλούνται.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Σύμφωνα με τον λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται το καλοκαίρι, όπως βροχές και καταιγίδες, συμβαίνουν λόγω διαταραχής που βρίσκεται στην περιοχή, η οποία είναι υποβοηθητική σε άλλους μηχανισμούς που δημιουργούν αστάθεια.

Οι άλλοι μηχανισμοί στην Κύπρο είναι, η ορογραφία του Τροόδους και το θερμικό αίτιο, σε συνδυασμό, όπως προαναφέρθηκε και της διαταραχής στην ατμόσφαιρα.

Ο λόγος που τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται μετά το μεσημέρι, είναι λόγω του ότι η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη.

Η έντονη αστάθεια, είναι δυνατόν να δημιουργήσει και ανεμοστρόβιλους, όπως μας εξηγήθηκε.

Ο λειτουργός του Τμ. Μετεωρολογίας που μίλησε στο ThemaOnline, ανέφερε ότι η διαταραχή που παρατηρείται στην περιοχή, εξασθενεί σταδιακά (σ.σ. μέχρι το Σάββατο 22/6).

Ειδικά την Τρίτη (18/6) ωστόσο, αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια (Επ. Αμμοχώστου και Λάρνακας) και στο εσωτερικό.

Θυμίζουμε ότι, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό και πιθανό στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά µετά το µεσηµέρι στα παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα νότια µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη. Στα νότια παράλια το απόγευµα θα καταστεί τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Πάντως, μας εξηγήθηκε ότι τέτοια φαινόμενα δυνατόν να εμφανιστούν μέχρι και τον Αύγουστο, τους καλοκαιρινούς μήνες, και δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top