Moody's: Υποβάθμισε το αξιόχρεο 18 τουρκικών τραπεζών - 'Αβεβαιότητα όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική'

Moody's: Υποβάθμισε το αξιόχρεο 18 τουρκικών τραπεζών - 'Αβεβαιότητα όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική'

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody`s ανακοίνωσε την Τρίτη (18/6) ότι υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο 18 τουρκικών τραπεζών - των 16 κατά μία βαθμίδα και των υπολοίπων 2 κατά δύο βαθμίδες - και διατήρησε αρνητική την προοπτική του.

Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφασή του αυτή οφείλεται στη "σημαντική αύξηση της τρωτότητας της χώρας" σε εξωτερικά σοκ, η οποία "εκθέτει τις τουρκικές τράπεζες σε υψηλότερο κίνδυνο ξαφνικής μεταβολής της διάθεσης των επενδυτών και της συμπεριφοράς των αποταμιευτών"ϊ καθώς και στον "υψηλότερο κίνδυνο λήψης πιο ακραίων μέτρων" από την κυβέρνηση, που μπορεί να συμπεριλαμβάνουν, κατά τον Μούντις, "περιορισμό της πρόσβασης σε ξένο συνάλλαγμα".

Ο οίκος κάνει λόγο περί "αβεβαιότητας" όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική και περί "εξασθένισης" των αποθεμάτων της τουρκικής κεντρικής τράπεζας σε ξένο συνάλλαγμα. Ακόμη, ο οίκος επικαλείται την "παρατεταμένη επιδείνωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος" των τουρκικών τραπεζών, που οδηγεί στην "εξασθένιση της φερεγγυότητάς τους".

Η κίνηση ακολουθεί την απόφαση του Μούντις να υποβαθμίσει (την 14η Ιουνίου) το αξιόχρεο του τουρκικού δημοσίου στη βαθμίδα B1 (από Ba3) με αρνητική προοπτική και σε αυτή την περίπτωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης

LIVE: «Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων - Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης

«Πέφτει η αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη ποινική υπόθεση για το πρόγραμμα για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που συνδέεται με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, στη βάση και του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοινώνει την απόφασή του για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων, πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή και επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη, σε μια διαδικασία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE