ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody's: Υποβάθμισε το αξιόχρεο 18 τουρκικών τραπεζών - 'Αβεβαιότητα όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική'

Moody's: Υποβάθμισε το αξιόχρεο 18 τουρκικών τραπεζών - 'Αβεβαιότητα όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική'

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody`s ανακοίνωσε την Τρίτη (18/6) ότι υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο 18 τουρκικών τραπεζών - των 16 κατά μία βαθμίδα και των υπολοίπων 2 κατά δύο βαθμίδες - και διατήρησε αρνητική την προοπτική του.

Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφασή του αυτή οφείλεται στη "σημαντική αύξηση της τρωτότητας της χώρας" σε εξωτερικά σοκ, η οποία "εκθέτει τις τουρκικές τράπεζες σε υψηλότερο κίνδυνο ξαφνικής μεταβολής της διάθεσης των επενδυτών και της συμπεριφοράς των αποταμιευτών"ϊ καθώς και στον "υψηλότερο κίνδυνο λήψης πιο ακραίων μέτρων" από την κυβέρνηση, που μπορεί να συμπεριλαμβάνουν, κατά τον Μούντις, "περιορισμό της πρόσβασης σε ξένο συνάλλαγμα".

Ο οίκος κάνει λόγο περί "αβεβαιότητας" όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική και περί "εξασθένισης" των αποθεμάτων της τουρκικής κεντρικής τράπεζας σε ξένο συνάλλαγμα. Ακόμη, ο οίκος επικαλείται την "παρατεταμένη επιδείνωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος" των τουρκικών τραπεζών, που οδηγεί στην "εξασθένιση της φερεγγυότητάς τους".

Η κίνηση ακολουθεί την απόφαση του Μούντις να υποβαθμίσει (την 14η Ιουνίου) το αξιόχρεο του τουρκικού δημοσίου στη βαθμίδα B1 (από Ba3) με αρνητική προοπτική και σε αυτή την περίπτωση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top