ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Θεοχάρους κατά Αναστασιάδη: «Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία»

Βολές Θεοχάρους κατά Αναστασιάδη: «Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία»

Πυρά κατά του Προέδρου Αναστασιάδη εκτόξευσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η κυρία Θεοχάρους αναφέρει πως «Ενώ η ΑΟΖ της Κύπρου υφίσταται νέα εισβολή, ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για τον εποικισμό της Αμμοχώστου και συνεχίζουν την επέκταση της κατοχής στην νεκρή ζώνη, ενώ υποτίθεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει μάχη για να κερδίσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντάται με τον Κουντρέτ Οζερσάι για να μοιραστούν το νέο κοινό όραμα των δύο κρατών».

Ακόμη η Ελένη Θεοχάρους τονίζει πως «Ενώ οι Τούρκοι απειλούν συνεχώς την Κυπριακή Δημοκρατία, εμείς διατηρούμε τη μακαριότητα μας στη Κύπρο και θεωρητικά αναμένουμε από τους Γερμανούς να επιβάλουν κυρώσεις στη Τουρκία».

Αναφερόμενη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε, και τον «εκβιασμό» από την πλευρά του υπουργό Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, πως δεν θα υπογράψει το κείμενο των συμπερασμάτων για την διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία «εκτιμούμε ότι έγινε για να διασφαλιστεί μια φραστική ανακοίνωση η οποία θα προβληθεί ως νίκη, και την οποία η Τουρκία έχει ήδη πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων».

«Η κυπριακή κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, απλώς προσπαθεί να οδηγήσει τα πράγματα προς επανέναρξη των συνομιλιών, αυτή τη φορά στη βάση της λύσης δύο κρατών», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Θεοχάρους.

«Η συνάντηση Αναστασιάδη – Οζερσάι δείχνει για ακόμη μια φορά ότι ο ισχυρός άντρας της Άγκυρας αυτή τη στιγμή στα κατεχόμενα είναι ο Οζερσάι», αναφέρει η κυρία Θεοχάρους, ενώ συνεχίζοντας είπε πως «Ελπίζουμε να μην εξυφαίνεται πίσω από την πλάτη του κυπριακού λαού άλλη μια συνομωσία, η οποία θα οδηγήσει στην οριστική αποδοχή της κατοχής με αντάλλαγμα τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων χώρων που ελέγχει αυτή τη στιγμή η Τουρκία». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top